FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dr. Margan: prijavljeno 15 oboljelih od trihineloze

SLAVONSKI BROD, 8. studenog 2004. (Hina) - Voditeljica službe zaepidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvodr. Ira Gjenero Margan rekla je danas kako je zavodu prijavljeno da je15 osoba oboljelo od trihineloze, šest u Slavonskom Brodu, a devet uPuli, te da se može govoriti o epidemiji.
SLAVONSKI BROD, 8. studenog 2004. (Hina) - Voditeljica službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. Ira Gjenero Margan rekla je danas kako je zavodu prijavljeno da je 15 osoba oboljelo od trihineloze, šest u Slavonskom Brodu, a devet u Puli, te da se može govoriti o epidemiji.

Na konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu dr. Margan je izjavila kako je svima oboljelima zajedničko da su jeli kobasice proizvođača "Marvik" iz Garčina nedaleko od Slavonskog Broda.

"Parazitološke potvrde o izuzetim proizvodima još uvijek nema. Pitanje je hoće li ih i biti s obzirom na to da se sumnja na jednu pošiljku proizvoda koji su bili konzumirani početkom 10. mjeseca i vjerojatno ih je većina pojedeno", kaže Gjenero Margan.

Epidemiolozi i sanitarna inspekcija nastoje otkriti način kako je došlo do zaraze, kaže dr. Margan.

Inače na području Slavonskoga Broda od subote ujutro rješenjem Sanitarne inspekcije Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji svih pet "Marvikovih" mesnica privremeno je zatvoreno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙