FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: privremeno zatvorene "Marvikove" mesnice

Hrvatska-trihinelozaSlavonski Brod: privremeno zatvorene "Marvikove" mesniceSlavonski Brod, 6. studenog 2004. (Hina) - Sanitarna inspekcija Uredadržavne uprave Brodsko-posavske županije donijela je rješenje oprivremenom zatvaranju mesnica i prodajnih mjesta "Marvika" nabrodskom području zbog sumnje da su kobasice tog proizvođača zaraženetrihinelom.
Slavonski Brod, 6. studenog 2004. (Hina) - Sanitarna inspekcija Ureda državne uprave Brodsko-posavske županije donijela je rješenje o privremenom zatvaranju mesnica i prodajnih mjesta "Marvika" na brodskom području zbog sumnje da su kobasice tog proizvođača zaražene trihinelom.

Uzorci spornih kobasica iz "Marvikovih" mesnica poslani su na analizu u Hrvatski zavod za javno zdravstvo u Zagreb, a nalazi se očekuju u ponedjeljak.

Sedam osoba oboljelih od trihineloze - pet u Brodsko-posavskoj i tri u Istarskoj županiji - izjavile su da su jele dimljene kobasice "Marvika" iz Garčina, nedaleko od Slavonskog Broda.

Županijski veterinarski inspektor Damir Agičić potvrdio je da su negativni svi uzorci iz klaonice "Marvik" u Garčinu koji su jučer analizirani u Veterinarskom institutu u Vinkovcim, pa klaonica normalno radi.

Od četiri osobe zaražene trihinelom na brodskom području na Zaraznom odjelu brodske bolnice zadržan je sedamnaestogodišnji praktikant u "Marvikovoj" klaonici.

Jedna brodska obitelj - majke i dvoje djece zaraženi su lakšim oblikom bolesti pa su otpušteni na ambulantno liječenje, doznaje se od dr. Branke Križanović. Petoj osobi, koja se također na Odjel javila zbog probavnih smetnji, trihineloza zasad nije potvrđena pa je taj pacijent pušten kući.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙