FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - U jutrošnjem sudaru dvaju tramvaja u Zagrebu lakše je ozlijeđeno 17 osoba, među kojima i jedan od vozača. Načelnik Prve postaje Prometne policije zagrebačke Policijske uprave Tomislav Bohaček rekao je da je tramvaj broj 13 naletio na tramvaj broj 2 koji je stajao na postaji, na raskrižju Ulice grada Vukovara i Radničke ceste. Rekao je da će se pregledom tramvaja utvrditi je li uzrok sudara tehničke ili ljudske naravi.

ZAGREB - Hrvatske autoceste će roku 15 dana raspisati natječaj za izgradnju 97 kilometara autoceste Split-Ploče koja bi trebala biti završena do 2008., a planirana vrijednost radova je 5,85 milijardi kuna, doznaje se iz Hrvatskih autocesta. U Hrvatskima autocestama kažu da će jedan natječaj biti raspisan za 97 kilometara autoceste, međutim on će biti podijeljen u tri dionice i to Dugopolje-Šestanovac (37 kilometara), Šestanovac-Ravča (40 kilometara), te Ravča-Ploče (20 kilometara). Potencijalni ponuditelji moći će se javiti ili za cijelu autocestu, ili za pojedine dionice, čime se daje mogućnost javljanja na natječaj svima, a posebno hrvatskim građevinarima. Vlada je na sjednici održanoj 27. listopada Hrvatskim autocestama dala suglasnost za preuzimanje obveza u iduće četiri godine za izgradnju te autoceste.

ZAGREB - Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić otvorila je danas radove na izgradnji Centra za umjetnu pužnicu i nove tehnologije u sklopu Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG, koju će Grad Zagreb financirati s 230.000 kuna. Centar je namijenjen dijagnostici i rehabilitaciji osoba sa smetnjama slušanja i govora, te učenju govora preko ugrađene umjetne pužnice kao slušnog pomagala. Ravnateljica SUVAG-a Marija Paškvalin napomenula je da više od 80 posto pacijenata čine djeca oštećena sluha i govora, a novi će prostor omogućiti kvalitetniji i brži prijam i protok pacijenata.

ZAGREB - Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja drži kako iznimke od pravila zabrane rada nedjeljom, kako se Nacrtom Zakona o trgovini predviđa, nisu u skladu s načelima zaštite tržišnog natjecanja. Vijeće smatra da bi se izuzeća trebala primjenjivati temeljem kriterija tržišne snage poduzetnika, a ne po kriteriju 'obiteljskih prodavaonica'.

ŠIBENIK - Zbog utemeljene sumnje da je namjerno izazvao tri požara u blizini obiteljskih kuća na predjelu Sovlja u Tribunju, u Policijsku postaju u Vodicama sinoć je priveden 36-godišnji Riječanin, izvijestila je danas policija. U Policijskoj postaji u Vodicama, gdje je zadržan na kriminalističkoj obradbi, alkotestiranjem je utvrđeno da je osumnjičenik u vrijeme kad je bio privođen u krvi imao 1,6 promila alkohola. Vatru koja je zahvatila oko 1150 četvornih metara ugasili su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe u Šibeniku i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vodica i Tisna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙