FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 7. studenog 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 7. studenog 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

OSIJEK -Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader izjavio je u ekskluzivnom interviewu za današnji broj "Glasa Slavonije" da Miomir Žužul ostaje ministar vanjskih poslova, ali da želi cijelu istinu o tom slučaju, kao i punu istinu u slučaju svih poslova bivše Vlade gdje je, kako je rekao, bilo svega i svačega. Premijer je rekao da mu je isto tako u interesu "kao i hrvatskoj javnosti, puna istina i kad je riječ o ministru Žužulu, ali i kada je riječ o bilo kome drugom" jer, kako je rekao, " ne smijemo imati dvostruke kriterije, pa ću punu istinu tražiti i u slučaju Čačić, Tomčić, kao i o slučaju Gordane Sobol, koja je bivša ministrica u Račanovoj Vladi, a njezin je suprug bio pomoćnik ministra unutarnjih poslova". Sanader je rekao i kako treba istražiti "nabave Ministarstva unutarnjih poslova, poslove koje je dobivala Čačićeva firma na autocesti, kao i poslove koje je dobivala Tomčićeva firma".

ZAGREB - SDP će poduprijeti predsjedničku kandidaturu Stjepana Mesića te pozvati svoje članove i birače da na predsjedničkim izborima glasuju za aktualnog predsjednika države, zaključio je jučer Glavni odbor stranke. Glavni odbor SDP-a je prihvatio i Sporazum o predizbornoj suradnji s HSS-om na lokalnim izborima iduće godine. Predsjednik SDP-a Ivica Račan je na pitanje novinara o Mesićevoj izjavi da Hrvatska i Crna Gora nikada nisu ratovale rekao da je ta izjava bila pogrešna, ali i da vjeruje kako je Mesić pritom mislio da Hrvatska nije ratovala s Crnom Gorom kao državom. Mesić je, kaže, i sam uvidio da je pogriješio.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je jučer da ima potporu sedam stranaka za svoju predsjedničku kandidaturu te da će mijenjati strategiju izborne kampanje, koja neće biti personalizirana jer, kako je rekao, na drugoj strani ima Vladu, premijera i HDZ. Novinarima je potvrdio je da je u petak navečer razgovarao s predsjednicima SDP-a, HSS-a i HNS-a predstojećim predsjedničkim izborima te da još planira razgovarati s predstavnicima IDS-a, PGS-a, SBHS-a te nekoliko udruga i regionalnih stranaka.

ZAGREB - HSLS je jučer službeno predstavio potpredsjednicu stranke Đurđu Adlešić stranačkom kandidatkinjom na predstojećim izborima za predsjednika Republike. Ona je istaknula da predsjedničku utrku prihvaća kako bi građanima ponudila građansko-liberalni svjetonazor koji je drugačiji od onoga što nude svi drugi predsjednički kandidati.

ZAGREB - Dobrotvorna priredba "Noć tisuću večera" za razminiranje Hrvatske, održana je sinoć u hotelu Opera. Večeri je bilo nazočno 350 osoba iz gospodarstva, diplomacije te javnog, političkog i društvenog života. Uz donacije od ulaznica, koje su za jednu osobu koštale 500 kuna, očekuju se i donacije tvrtki, veleposlanstava, gospodarstvenika i drugih. "Noć tisuću večera", koja se u Hrvatskoj održava četvrti puta, organiziraju Američka trgovačka komora u Zagrebu te veleposlanstva Kanade i SAD-a u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje te sponzorima. Osnovni cilj projekta je skupljanje novčanih sredstava, koje će pomoći uklanjanju nagaznih mina u šest "najzagađenijih" zemalja, među kojima je i Hrvatska.

RIJEKA - Glazbena drama "Carmen" po operi Georgesa Bizeta premijerno je izvedena sinoć u riječkom HNK "Ivana pl. Zajca". Redatelj Jagoš Marković tu je predstavu nazvao glazbenom dramom, a ne operom jer je riječ o bitno skraćenoj i sažetoj inačici "Carmen" G. Bizeta.U naslovnoj ulozi nastupila je Jadranka Jovanović, dirigirala je Nada Matošević, a dramaturgija je djelo Mani Gotovac.

ZAGREB - Hrvatski igrani film "Ta divna splitska noć" redatelja i scenariste Arsena Antona Ostojića nagrađen je jednom od tri glavne nagrade sinoć završenog filmskog festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu u Njemačkoj. Kako se doznaje od redatelja, taj je film, u produkciji Alka filma, osvojio Specijalnu nagradu za izuzetno umjetničko dostignuće, te pet tisuća eura.

ZAGREB - Prvi međunarodni festival književnosti "Književnost uživo/Literature Live", u organizaciji Hrvatskoga društva pisaca (HDP) i Hrvatskoga PEN centra, svečano je jučer otvoren u gornjogradskim prostorijama HDP-a, a na njemu sudjeluje više od 30 stranih pisaca. Taj će kulturni događaj trajati do 9. studenoga, a sudjelovat će frankofoni autori iz Europe i Sirije, autori iz Njemačke, Velike Britanije te američki pisci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙