FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šest poginulih u teškoj željezničkoj nesreći kod Londona

LONDON, 7. studenog 2004. (Hina/Reuters) - U željezničkoj nesrećibrzog vlaka u blizini Readinga, zapadno od Londona, u subotu navečerpoginulo je šest osoba, a 11 ih je teško ozlijeđeno.
LONDON, 7. studenog 2004. (Hina/Reuters) - U željezničkoj nesreći brzog vlaka u blizini Readinga, zapadno od Londona, u subotu navečer poginulo je šest osoba, a 11 ih je teško ozlijeđeno.

Djelatnici hitne službe vjeruju da u ostacima smrskanog vlaka više nema ozlijeđenih, ali će na terenu ostati cijelu noć, objavio je glasnogovornik policije.

Vlak, u kojem je bilo 300 putnika na putu iz Londona u Plymouth, sudario se s vozilom koje mu se ispriječilo na putu i pritom je izletio s tračnica. Lakše je ranjeno više od stotinu putnika.

Na mjesto nesreće, u blizini mjesta Ufton Nervet u rurarlnom području Berksirea, u pomoć su pristigla brojna vatrogasna vozila i vozila hitne pomoći. Mnogi unesrećeni bili su zatočeni satima u olupinama vlaka, no u policiji napominju da su nedugo nakon ponoći svi pronađeni i da im je pružena pomoć. Ipak, naglašavaju da će na terenu ostati i tijekom noći.

Uzroci teških željezničkih nesreća u Velikoj Britaniji u zadnjih pet godina bili su loše tehničko održavanje i slabija obuka vlakovođa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙