FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 6. studenoga 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 6. studenoga 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Policija je jučer u Koranskoj ulici u Zagrebu zaplijenila 174,5 kilograma marihuane koja bi u prodaji na veliko dostigla vrijednost od 50 tisuća eura, rečeno je poslijepodne na izvanrednoj konferenciji za novinare zagrebačke Policijske uprave. Uhićena su dvojica muškaraca, obojica hrvatski državljani, a u tijeku je kriminalistička obrada i premetačina stanova kojima se osumnjičenici koriste, rekao je na konferenciji načelnik PUZ-a Krešimir Šulc. Uhićeni 21-godišnjak živi u zagrebačkom naselju Prečkom i dosad je evidentiran zbog posjedovanja manje količine droge, a 30-godišnjak ima prijavljeno prebivalište u Slavonskom Brodu i nije evidentiran u policiji.

ZAGREB - Državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić potvrdio je danas da Državno odvjetništvo ispituje zakonitost postupka stečaja tvrtke Imostroj slijedom navoda u tisku i zahtjeva ministra vanjskih poslova Miomira Žužula. "Potvrđujem da Državno odvjetništvo provodi izvide i provjerava tvrdnje iz dnevnog tiska o navodnim nezakonitostima Miomira Žužula u slučaju tvrtke Imostroj u stečaju, odnosno slučaja tvrtke MTS d.o.o. Zagreb", izjavio je za Hinu državni odvjetnik Mladen Bajić.

OSIJEK - Premijer Ivo Sanader, koji je danas zajedno s ministrom prosvjete Draganom Primorcem, ministrom obrane Berislavom Rončevićem i ministrom financija Ivanom Šukerom sudjelovao na izvanrednoj sjednici Sveučilišnog vijeća osječkog Sveučilišta J. J. Strossmayera, dao je punu podršku razvojnim projektima tog sveučilišta. Bez znanosti nema napretka i zato će dogodine za znanosti i obrazovanje iz državnog proračuna biti izdvojeno sedam posto više sredstava nego ove godine, rekao je Sanader. Premijer Sanader poslijepodne je u Osijeku otvorio obnovljeni privatni hotel "Osijek" vlasnika osječkog poduzetnika Mate Škoje. Otvarajući hotel, premijer je rekao da poduzetnici nisu lopovi, nego ljudi koji stvarajući novu vrijednost i ulaze u velike rizike.

ZAGREB - SDP i HSS dogovorili su se o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u proljeće iduće godine, o čemu svjedoči i usklađeni međustranački sporazum o predizbornoj suradnji koji bi za nekoliko dana, nakon što ga potpišu čelnici stranaka Ivica Račan i Zlatko Tomčić, trebao biti na snazi. Nacrt sporazuma već su potpisali predstavnici tročlanih radnih skupina tih stranaka koji su proteklih mjeseci usklađivali mišljenje o načinu koaliranja - u ime SDP-a Zlatko Komadina, Tonino Picula i Igor Dragovan, a u ime HSS-a Željko Pecek, Josip Friščić i Stanko Grčić.

SLAVONSKI BROD - Sanitarna inspekcija Ureda državne uprave Brodsko-posavske županije donijela je rješenje o privremenom zatvaranju mesnica i prodajnih mjesta "Marvika" na brodskom području zbog sumnje da su kobasice tog proizvođača zaražene trihinelom. Uzorci spornih kobasica iz "Marvikovih" mesnica poslani su na analizu u Hrvatski zavod za javno zdravstvo u Zagreb, a nalazi se očekuju u ponedjeljak. Županijski veterinarski inspektor Damir Agičić potvrdio je da su negativni svi uzorci iz klaonice "Marvik" u Garčinu koji su jučer analizirani u Veterinarskom institutu u Vinkovcim, pa klaonica normalno radi.

GROŽNJAN - Sudionici Grožnjanske konferencije o maslinovu ulju i zdravlju danas su od Vlade zatražili da za maslinarstvo osigura primjereno zakonodavstvo, usklađeno s normama Europske unije, i donese nacionalni program ispitivanja maslinova ulja prema normama Europske unije. Nacionalni program trebao bi utvrditi ljekovite vrijednosti ekstra-djevičanskoga maslinova ulja te njegove razlike u odnosu prema ostalim vrstama niske kakvoće na hrvatskome tržištu, rečeno je na konferenciji koju su organizirali zborovi novinara za zdravstvo i medicinu te za zaštitu okoliša Hrvatskoga novinarskog društva.

DUBRAVCI - Sindikat obrazovanja EU 21 podržao je danas zahtjev Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske za povećanjem plaća zaposlenima u srednjem školstvu. Nezavisni sindikat najavio je postupak mirenja i mogućnost štrajka nakon propalih pregovora za sklapanje Granskog kolektivnog ugovora za srednjoškolske ustanove. Obzirom na istaknute zahtjeve za povećanje plaća, Sindikat obrazovanja EU 21 daje punu potporu pregovaračkoj politici koja je na tragu već započetih korekcija relativnih odnosa plaće početnika i profesora pred odlaskom u mirovinu, kaže se u priopćenju tog sindikata.

POŽEGA - Predsjedništvo Hrvatske lige za borbu protiv raka održalo je danas u Požegi godišnju skupštinu na kojoj je analiziralo rad Lige u proteklom razdoblju te rad gradskih i županijskih liga. U Hrvatskoj svake godine od raka oboli 25.000 ljudi, a umre gotovo 13.000, rečeno je na skupštini. Posljedice rata i psihičkog stresa tek se sada osjećaju i sigurno su jedan od čimbenika zašto je pojavnost raka i mortalitet u Hrvatskoj veći nego u zapadnim zemljama, rekao je predsjednik Lige Damir Eljuga.

ZAGREB - Prvi međunarodni festival književnosti "Književnost uživo/Literature Live", u organizaciji Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog PEN centra, svečano je danas otvoren u gornjogradskim prostorijama HDP-a, a na njemu sudjeluje više od 30 stranih pisaca. Taj će kulturni događaj trajati do 9. studenoga, a sudjelovat će frankofoni autori iz Europe i Sirije, autori iz Njemačke, Velike Britanije te američki pisci. Predsjednica Hrvatskoga PEN centra i idejna začetnica toga projekta Sibila Petlevski istaknula je da je riječ o potpuno novoj festivalskoj koncepciji predstavljanja stranih autora u hrvatskoj sredini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙