FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština Akademije tehničkih znanosti Hrvatske

ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Članovi Akademije tehničkih znanostiHrvatske (HATZ) na današnjoj skupštini u zagrebačkome Muzeju Mimarijednoglasno su prihvatili prijedlog o osnivanju Centra zageoinformacije i kartografiju koji će djelovati u sklopu teakademije.
ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Članovi Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ) na današnjoj skupštini u zagrebačkome Muzeju Mimari jednoglasno su prihvatili prijedlog o osnivanju Centra za geoinformacije i kartografiju koji će djelovati u sklopu te akademije.

Osnivanje toga centra, kako je objasnio glavni tajnik HATZ-a Miljenko Lapaine, u skladu je sa suvremenim promjenama u geodeziji.

Predsjedništvo je predložilo, a članovi prihvatili , radi praćenja promjena u tehničkim znanostima, izmjene Statuta, te pravilnika o radu i izboru članova te akademije.

Većinu glasova nazočnih dobio je i prijedlog Predsjedništva da umjesto dosadašnjih dvije, mandat čelništva Akademije bude četiri godine.

Donedavni predsjednik HATZ, sada državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Juraj Božičević, suprotno tome, smatra da bi bio bolji dosadašnji dvogodišnji mandat jer bi jamčio bolje "držanje koraka" s ubrzanim promjenama u tehničkim znanostima.

Predsjednik HATZ-a Zlatko Kniewald je rekao kako je Akademija tehničkih znanosti Hrvatske, osnovana prije više od jednoga desetljeća, pozitivan primjer uključivanja u europske integracije u području tehničkih znanosti i izvijestio da je ta akademija od 1. siječnja 2005. primljena u članstvo Europskoga savjeta primijenjenih znanosti i inženjerstva (Euro-CASE).

U Godišnjaku HATZ-a za 2004. koji je predstavljen na današnjoj skupštini mogu se naći i osnovni podatci o većini od 188 članova akademije.

Na skupštini su dodijeljena i priznanja prethodnom predsjedniku i glavnom tajniku HATZ-a Jurju Božičeviću i Draženu Aničiću za posebne zasluge tijekom njihovih mandata u razdoblju od 1997. do 2003.

Priznanja su dodijeljena i tvrtkama Vindija, HEP i Podravka koje su podupirući članovi HATZ-a.

HATZ će se, suglasni su njegovi članovi, ubuduće usredotočiti na to da više novčanih sredstva za djelovanje osigura posredstvom podupirućih članova, a manje iz proračunskih sredstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙