FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MERON ODOBRIO PRIJEVREMENO OSLOBAĐANJE MIROSLAVA TADIĆA

DEN HAAG/ZAGREB,4. studenoga(Hina) - Predsjednik Haškog suda (ICTY)Theodor Meron odobrio je zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodubosanskog Srbina Miroslava Tadića koji je odslužio dvije trećine odosmogodišnje kazne zatvora, objavio je u četvrtak ICTY.
DEN HAAG/ZAGREB,4. studenoga(Hina) - Predsjednik Haškog suda (ICTY) Theodor Meron odobrio je zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu bosanskog Srbina Miroslava Tadića koji je odslužio dvije trećine od osmogodišnje kazne zatvora, objavio je u četvrtak ICTY.

Sudac Meron naložio je da Tadić bude oslobođen iz pritvora u Scheveningenu, gdje je odslužio kaznu, "čim to bude izvedivo".

Tadić (67), jedan od optuženih u predmetu Bosanski Šamac, osuđen je 17. listopada 2003. na osam godina zatvora zbog osobne odgovornosti za progon Bošnjaka i Hrvata u Bosanskoj posavini 1992., kao zločin protiv čovječnosti.

U obrazloženju odluke utemeljene na Pravilu 125., Pravilnika o postupku i dokazima ICTY-a, Meron je, među ostalim, naveo Tadićevo primjereno ponašanje u pritvoru te kajanje iskazano na suđenju.

Tadić se Haškom sudu dobrovoljno predao 14. veljače 1998., kao prvi optuženik koji je to učinio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙