FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 3. studenog 2004.(Hina) - Sportski događaji do 21 sat:
ZAGREB, 3. studenog 2004.(Hina) - Sportski događaji do 21 sat:

PARIZ/ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić poražen je u susretu 2. kola ATP Masters Series turnira u Pariz-Bercyu od šestoga tenisača svijeta Rusa Marata Safina sa 6:7 (1), 6:3, 7:5. Ovo je bio zadnji nastup Ljubičića u ovoj sezoni, iako je hrvatski tenisač imao meč u rukama - dobio je prvi set, vodio sa 2:0 u drugom i imao loptu za obrat za 3:0. Dvostruki pobjednik Pariza Safin uspio se spasiti oduzevši Ljubin servis u četvrtom i osmom gemu. U trećem je setu Ljubičić propustio loptu za 3:1, a odlučujuća je bila 11. igra u kojoj je Safin iskoristio drugu "break-loptu" i potom svojim servisom riješio dvoboj, koji je trajao 2:25 sati. Ljubičić je imao 17-as servisa, ali čak tri od šest lopti za obrat nije uspio spasiti protiv raspoloženog Rusa, koji je prije dva tjedna bio pobjednik Masters Series turnira u Madridu. Bio je ovo četvrti obračun Ljubičića i Safina, hrvatski tenisač je slavio u Sydneyu 2000. i Lyonu 2001, dok je Rus bio bolji na US Openu 2001. Ljubičić će sezonu završiti sa rekordnim brojem pobjeda (36) i najboljim renkingom u karijeri, trenutno je 22. na Race listi i 24. na Entry listi.

ZAGREB

Rezultati dvoboja 1. kola Eurolige za košarkaše i košarkašice:

KOŠARKAŠI

SKUPINA A: Olympiakos Pirej/GRČ - Climamio Bologna/ITA 71:76 (45:39)

SKUPINA C: CSKA Moskva/RUS - Benetton Treviso/ITA 80:79 (44:35)

KOŠARKAŠICE:

SKUPINA A: Vilnius/LIT - Valenciennes/FRA 59:50 (35:26)

SKUPINA B: Trutnov/ČEŠ - Sporting Atena/GRČ 71:44 (32:22); Dinamo Moskva/RUS - Valencia/ŠPA 81:67 (46:44).

PARIZ

Rezultati 2. kola teniskog ATP turnira iz Masters serije, koji se igra u Parizu:

Radek Stepanek (Češ) - Victor Hanescu (Rum) 6-4, 6-1

Feliciano Lopez (Špa) - Gaston Gaudio (ARG/7) 7-5, 3-6, 6-1

Mihail Južni (RUS) - Jiri Novak (Češ/16) 6-3, 7-5

Vincent Spadea (USA/17) - Nikolaj Davidenko (Rus) 7-6 (7/4),6-0;

Cyril Saulnier (Fra) - Dominik Hrbaty (Slk/12) 7-6 (7/4), 6-2

Guillermo Canas (Arg) - Jo Wilfried Tsonga (Fra) 6-1, 6-3

Nicolas Massu (Čile/14) - Christophe Rochus (Bel) 6-2, 7-6 (7/4)

LONDON

Legendarni irski nogometaš George Best (58) dobio je ponudu za mjesto jednog od direktora engleskog prvoligaša Portsmoutha. Bestu je funkciju direktora ponudio vlasnik kluba Milan Mandarić, izjavivši da je za njega Best najbolji igrač kojeg je ikad gledao. Suočen sa kroničnim alkoholizmom i rastavom od supruge Alex u travnju, George Best se bez posla trenutno nalazi u Belfastu i najverovatnije će prihvatiti ponudu Portsmoutha.Best je slavu stekao igrajući za Manchester United, s kojim je bio europski prvak (1968), a nogomet je napustio već u 26. godini zbog brojnih teškoća vezanih za alkoholizam.

TORINO

Organizatori Zimskih OI u Torinu 2006 zanijekali su tvrdnje torinskog gradonačelnika Sergia Chiamparina kako je u proračunu Organizacijskog odbora nedostaje 180 milijuna eura.Ta tvdnja naprosto nije točna, mi smo samo predvidjeli da će nam nedostajati određena sredstva, ali se ne radi o 180 milijuna eura, kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Igata u Torinu (TOROC) Valentino Castellani, dodavši kako je ukupni proračun za Igre koje će se održati od 10 do 26. veljače 2006 1.175 milijardi eura. Castellani je kazao kako očekuje od talijanske države još 90 milijuna eura, a nepredviđeni troškovi narasli su na 60 milijuna eura, pa organizatori namjeravaju pokrenuti posebnu lutriju kako bi namakli dodatna sredstva. Od prodaje ulaznica za OI Talijani očekuju 75 milijuna eura, a prodaja započinje u četvrtak, 4. studenoga preko interneta i na oko 3000 posebnih prodajnih mjesta u Torinu i širom zemlje. Ulaznice će koštati od 20 do 350 eura, a najskuplje će biti za umjestničko klizanje (300 eura) i za hokej na ledu (350).

RIM

Dankinja Mianne Bagger ušla je je u povijest golfa kao prvi transseksualac koji je izborio nastup na jakom Ladies European Touru (LET) za sljedeću godinu.Bagger je prije 37 godina rođena u Australiji kao muškarac, ali je operacijom promijenila spol. U srijedu je u talijanskom Tarantu uspjela postići kvalifikaciju za ulazak u najjači europski ciklus turnira. ETU je upravo zbog Bagger morao uskladiti svioje propise sa onim Međunarodnog olimpijskog odbora u svezi nastupanja transseksualaca na sportskim natjecanjima. Bagger je prva transseksualka u jednom profesionalnom sportu još od ranih 70-tih godina prošlog stoljeća kada se američka tenisačica Renee Richards, rođena kao Richard Raskind, natjecala na WTA turnirima.

ZAGREB

Hrvatska i Zagreb bit će 2005. godine domaćini Grand Prixa juniora, potvrđeno je danas iz kancelarije Svjetske klizačke federacije (ISU). To će biti treći put da je organizacija ovog uglednog klizačkom natjecanja povjerena vrijednim klizačkim radnicima zagrebačkih klubova, koji će od 6. do 9. listopada 2005., podnijeti najveći teret organizacije natjecanja pod imenom Croatia cup na kojem će nastupiti više od 200 mladih klizača i klizačica te sportskih i plesnih parova. Inače, juniorska serija Grand Prixa sastoji se od osam natjecanja i finala, a starta u Bratislavi (1.-4. rujna 2005.) dok će "Croatia cup" biti šesti nastup najperspektivnijih mladih klizača svijeta.

PRAG

Otkad je u američko-kanadskoj ligi (NHL) na snazi "lockout", ljubitelji hokeja u Europi došli su na svoje, jer je velik broj zvijezda NHL-a preselio na stari kontinent. Tako je u utakmici češkog prvenstva između praške Sparte i Kladna, za koji igra hokejaš New York Rangersa Jaromir Jagr, zabilježen rekordan broj posjetitelja. Utakmicu je gledalo 15.738 ljudi, koji su uživali u majstorijama Jagra. Češki reprezentativac upisao je tri asistencije za pobjedu svoje momčadi 3:2. Jagr je vodeći na listi najkorisnijih igrača prvenstva Češke sa 9 pogodaka i 15 asistencija. Dosadašnji rekord u posjećenosti držala je utakmica između Sparte i Všetina, koju je 2001. vidjelo 14.365 gledatelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙