FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Noć tisuću večera" za razminiranje Hrvatske 6. studenoga

ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Dobrotvorna priredba "Noć tisućuvečera" na kojoj će se kroz donacije i ulaznice za večeru prikupljatinovac za razminiranje Hrvatske održat će se u subotu, 6. studenoga uKristalnoj dvorani hotela Opera Zagreb, najavljeno je danas nakonferenciji za novinare.
ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Dobrotvorna priredba "Noć tisuću večera" na kojoj će se kroz donacije i ulaznice za večeru prikupljati novac za razminiranje Hrvatske održat će se u subotu, 6. studenoga u Kristalnoj dvorani hotela Opera Zagreb, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

"Noć tisuću večera", koja se u Hrvatskoj održava četvrti put, naziv je projekta nastalog na zajedničku inicijativu Canadian Landmine Foundation i United Nations Association SAD-a. Njegov osnovni cilj je skupljanje novčanih sredstava, koja će pomoći uklanjanju nagaznih mina u šest "najzagađenijih" zemalja, među kojima je i Hrvatska.

Od 2001. "Noć tisuću večera" tradicionalno u Hrvatskoj organiziraju Američka trgovačka komora u Zagrebu te veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država i Kanade u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje (HCR) te sponzorima.

Do sada je na tim dobrotvornim priredbama, koja je dio svjetske akcije "Noć tisuću večera", lani prikupljeno više od 63 tisuće američkih dolara, a ukupno u ovih nekoliko godina koliko se ta večer održava u Hrvatskoj više od 160 tisuća američkih dolara, rečeno je na konferenciji za novinare.

Najavivši tu priredbu veleposlanica Kanade Stefanie Back i veleposlanik SAD-a Ralph Frank istaknuli su da očekuju velik odziv osoba iz javnog i društvenog života u subotu te da ta humanitarna akcija ima za cilj kako prikupljanje novca za razminiranje tako i podizanje svijesti kod ljudi o veličini problema mina u Hrvatskoj i svijetu.

Ističući problem mina u Hrvatskoj potpredsjednik Američke trgovačke komore u Hrvatskoj Mark Gero naglasio je da se Hrvatska, nažalost, još uvijek nalazi među zemljama koje se smatraju najzagađenijim minama, a prema procjenama HCR-a u našoj zemlji postoji još oko 700 tisuća položenih mina i minsko-eksplozivnih naprava za čije će uklanjanje biti potrebno još najmanje šest do sedam godina.

Na pomoći u ovoj akciji i na donacijama HCR-u zahvalio se ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth

rekavši da će do 2010. razminiranje Hrvatsku koštati preko 3,5 milijarde kuna.

Podsjetio je na problem svijesti kod građana o svim aspektima problema mina u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙