FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: PRVACI KRENULI POBJEDOM

NEW YORK, 3. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Aktualni prvaci NBA ligeDetroit Pistonsi otvorili su sezonu domaćom pobjedom 87-79 protivHouston Rocketsa.
NEW YORK, 3. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Aktualni prvaci NBA lige Detroit Pistonsi otvorili su sezonu domaćom pobjedom 87-79 protiv Houston Rocketsa.

Utakmica je odlučena u posljednjoj četvrtini u koju su momčadi ušle poravnate (59-59). Uslijedila je serija domaćina 18-7, koju je tricom započeo najbolji igrač utakmice Rasheed Wallace. Krilni igrač Pistonsa ubacio je 24 koša, od čega 18 u drugom poluvremenu. Chauncey Billups dodao je 17 poena i 7 skokova, a Ben Wallace 15 koševa i 10 skokova.

Kod gostiju najefikasniji je bio Tracy McGrady, koji je ovog ljeta pojačao Houston. Rocketsi su se morali odreći Stevea Francisa i Cuttina Mobleya da bi dobili jednog od najboljih igrača lige. McGrady je upisao 18 koševa, ali mu je šut bio samo 33 posto (6-18). Kineski div Yao Ming ubilježio je tek 7 poena i 10 skokova, a Charlie Ward dodao je 13 koševa.

Trener Houstona Jeff Van Gundy pohvalio je obranu Pistonsa. "Dobili su nas zahvaljujući skokovima u napadu. Njihova je obrana fantastična i zato jesu jedna od najboljih momčadi u ligi", izjavio je Van Gundy.

U Lakersima više nema Shaquillea O'Neala i trenera Phila Jacksona. Ostao je Kobe Bryant, a trenersku palicu preuzeo je Rudy Tomjanovich, koji je s Houstonom osvojio dva naslova prvaka. Kobe Bryant, koji je sada neprikosnoveni vođa momčadi iz LA, to je pokazao i na terenu. Sa 25 poena i 7 asistencija bio je najzaslužniji za pobjedu Lakersa 89-78 protiv Denver Nuggetsa. Odlično ga je pratio Chris Mihm koji je ubacio 23 koša, što mu je najviše u karijeri, i tome pridodao 12 skokova. Bivši "cibos" Chucky Atkins, koji je bio u prvoj petorci Lakersa, upisao je 8 koševa te 6 skokova.

"Uvijek je lijepo dobiti uvodnu utakmicu sezone. Moram pohvaliti našu obranu, koja je bila odlična", rekao je trener Lakersa Tomjanovich.

Kod Denvera najefikasniji je bio Carmelo Anthony sa 20 koševa.

Dallas Mavericksi osvetili su se Sacramentu za poraz u prvom krugu prošlosezonskog doigravanja. Nijemac Dirk Nowitzki sa 33 koša i 10 skokova bio je najzaslužniji za pobjedu 107-98. Uz njega, dobar je bio i Michael Finley sa 18 poena.

Kod Kingsa najbolji su bili Brad Miller sa 24 i Chris Webber sa 21 košem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙