FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VJESNIK: CRVENI KRIŽ NE ZNA NIŠTA O MIKULIĆU

ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Crveni križ posjetio je prijenekoliko dana Camp Bucca, no nema nikakvih informacija o pritvorenomhrvatskom vozaču Damiru Mikuliću, prenosi Vijesnik u utorak pozivajućise na izvor u toj međunarodnoj humanitarnoj organizaciji.
ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Crveni križ posjetio je prije nekoliko dana Camp Bucca, no nema nikakvih informacija o pritvorenom hrvatskom vozaču Damiru Mikuliću, prenosi Vijesnik u utorak pozivajući se na izvor u toj međunarodnoj humanitarnoj organizaciji.

Glasnogovornica Crvenog križa Rana Sidani izjavila je da o Mikuliću nema "apsolutno nikakvih saznanja", a ne zna se ni je li poslao pismo ili poruku obitelji u Čapljini.

Dodala je da predstavnici Crvenog križa svakih šest do osam tjedana obiđu logore i zatvore u Iraku, pa su tako prije nekoliko dana bili i u Camp Bucca, gdje se nalazi Mikulić.

Nakon nepotvrđenih nagađanja da je on u američkom zatvoru Abu Ghraib u Bagdadu zbog snimanja kamerom američkih vojnih baza i rute kojom je prolazio kamionom, Ministarstvo vanjskih poslova i američko veleposlanstvo u Zagrebu potvrdili su da je on "živ i zdrav" u logoru Bucca nedaleko od Umm Qasra na jugu zemlje, u kojem američke snage drže pritvorene strance.

Pritvoren je zato što je "navodno prikupljao podatke o vozilima i osobne podatke preko granice koja se smatra normalnim interesom turista", rečeno je u američkom priopćenju.

Logorom Bucca, u kojem se trenutačno nalazi nešto manje od četiri tisuće pritvorenika, upravlja 800. brigada vojne policije američke vojske.

U slučaj nestanka hrvatskog vozača uključio se i Hrvatski Crveni križ koji je kontaktirao Međunarodni odbor Crvenog križa i Američki Crveni križ radi pomoći u dobivanju podataka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙