FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 1. studenog 2004.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:
ZAGREB, 1. studenog 2004.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

GLASGOW

Nijemac Berti Vogts odstupio je danas samovoljno sa mjesta izbornika škotske nogometne reprezentacije, objavio je Škotski nogometni savez. U dvije i pol godine Vogts Škotima nije donio puno veselja, a sve je kulminiralo izuzetno lošim začetkom kvalifikacija za SP 2006 - u tri utakmice Škoti su osvojili svega dva boda. Škoti su angažirali Vogtsa 2002. nadajući se da može ponoviti svoj najveći trenerski doseg, kada je 1996. u Engleskoj odveo Njemačku do naslova europskoga prvaka. Škotski mediji najviše šansi za upražnjeno izbirničko mjesto daju bivšem treneru Rangersa i Evertona Walteru Smithu i legendarnom Gordonu Strachanu.

PEKING

Nismo nimalo zabrinuti u svezi napretka radova, a Kina ima našu punu podršku i povjerenje da se na vrijeme pripremi za Olimpijske igre 2008, kazao je prilikom službenog posjeta pekingu predsjednik MOO-a Jacques Rogge. Sada smo na pola puta i ovaj dio je uvijek složen jer treba prijeći iz pukog planiranja u operacionalizaciju, a na taj dio smo upozorovali i Sydney,Salt Lake City i nedavno Atenu, dodao je Rogge, koji se ranije sastao i sa kineskim predsjednikom Hu Jintaom.Očekuje se da će Kina i Peking potrošiti basnoslovnih 37 milijardi dolara za OI, a od te sume tek će se dvije milijarde potrošiti na izgradnju i obnovu borilišta. Unatoč brojnim strahovima da su Kinezi precijenili svoje snage sa tako velikim proračunom, Rogge se ne boji da Kinezi neće uspjeti ostvariti planirano. To sigurno neće biti obične Igre, Kinezi će svakako krenuti dalje od viđenog u Ateni, kazao je Rogge.

BEOGRAD

Beogradski košarkarski klub Crvena zvezda i slovenski trener Zmago Sagadin sporazumno su raskinuli ugovor nakon dvije godine suradnje, priopćila je uprava Zvezde. Vodstvo kluba će se sastati u utorak kako bi raspravljalo o Sagadinovom nasljedniku, a dotad će ekipu voditi Aleksandar Trifunović.

PRAG

U zadnjem susretu 11. kola Češke lige FK Teplice je kod kuće svladao prašku Slaviu sa 1:0.

PARIZ

Rezultati susreta 1. kola Masters Series ATP turnira u Pariz-Bercyu:

Robin Soderling (ŠVE) - Taylor Dent (USA) 6-2, 6-4

Paradorn Srichaphan (TAJL) - Mariano Zabaleta (ARG) 7-6 (7/3), 6-4

Mardy Fish (USA) - David Ferrer (ESP) 6-3, 3-6, 6-2

Cyril Saulnier (FRA) - Luis Horna (PERU) 7-6 (8-6), 7-6 (7-0)

Christophe Rochus (BEL) - Filippo Volandri (ITA) 2-6, 6-4, 4-1 predaja

Maks Mirni (BLR) - Hicham Arazi (Mar) 6-3, 6-0

Jurgen Melzer (AUT) - Juan Ignacio Chela (ARG) 6-1, 6-4

Gael Monfils (FRA) - Tomas Enqvist (ŠVE) 1-6, 6-4, 6-3

MINSK

Nogomataši Dinama iz Minska po sedmi su puta prvaci Bjelorusije, nakon što su kolo prije kraja prvenstva u odlučnom susretu kod kuće svladali jedinoga konkurenta za naslov BATE Borisov sa 2:0. Dinamo, koji je zadnji naslov proslavio 1997., pogocima je Parkhačjova i Razina došao do ukupno 72 boda, što je nedostižno za BATE, koji zaostaje pet bodova. Dinamo će u kvalifikacije Lige prvaka, a BATE i trećeplasirani Šahtjor u Kup UEFA. Zanimljivo je da je od stjecanja neovisnosti 1992. u prvih pet prvenstava slavio Dinamo, jedini klub iz Bjelorusije koji je bio prvakom SSSR-a i to 1982.

FRANKFURT

Predstavnici Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) danas su u Frankfurtu ždrijebom odredili raspored sedmoga Konfederacijskog kupa, koji će se kao generalna proba za SP 2006, u lipnju naredne godine održati u Njemačkoj. Turnir će otvoriti dvoboj olimpijskog prvaka Argentine i prvaka Afrike Tunisa 14. lipnja u Koelnu, dok je finale 14 dana kasnije u Frankfurtu.

Osim Argentine i Tunisa u skupini A su još i domaćin Njemačka i prvak Oceanije Australija, dok su u skupini B svjetski prvaci Brazilci, europski prvaci Grci, potom prvak Azije Japan i pobjednik Gold Cupa Meksiko.Konfederacijski kup igrat će se na pet stadiona u Koelnu, Nuernbergu, Leipzigu, Hannoveru i Frankfurtu, a za ukupno 16 dvoboja bit će pušteno u prodaju 700.000 ulaznica po cijeni od 77 do 99 eura. Na prošlom Konfederacijskom kupu slavili su Francuzi, koji su tada u finalu svladali Kamerun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙