FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BICIKLIZAM: DRUGOPLASIRANI S OVOGODIŠNJE "VUELTE" OPTUŽEN ZA DOPING

LAUSANNE, 31. listopada (Hina/STA) - Drugoplasirani s ovogodišnjebiciklističke utrke "Vuelta a Espana", Španjolac Santiago Perez bio jepozitivan na dopinškoj kontroli obavljenoj 5. listopada. Perez, članšvicarske momčadi Phonak za koju nastupa i olimpijski pobjednik uvožnji na kronometar Amerikanac Tyler Hamilton, optužen je za ilegalnutransfuziju krvi, isti prekršaj zbog kojega je optužen i Hamilton.
LAUSANNE, 31. listopada (Hina/STA) - Drugoplasirani s ovogodišnje biciklističke utrke "Vuelta a Espana", Španjolac Santiago Perez bio je pozitivan na dopinškoj kontroli obavljenoj 5. listopada. Perez, član švicarske momčadi Phonak za koju nastupa i olimpijski pobjednik u vožnji na kronometar Amerikanac Tyler Hamilton, optužen je za ilegalnu transfuziju krvi, isti prekršaj zbog kojega je optužen i Hamilton.

Hamilton i Perez jedini su za sada poznati slučajevi ovakve vrste dopinga, no s obzirom da dolaze iz iste momčadi vjerojatno je da bi se uskoro mogli pojaviti i novi slučajevi dopinga putem transfuzije.

"Rekli su mi da mi je krvna slika promijenjena, te da je to posljedica transfuzije. No, ja uopće nisam bio ni na kakvoj transfuziji", izjavio je Perez.

Još uvijek se čekaju nalazi "B" testa kako bi se potvrdila krivnja ili nevinost Pereza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙