FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DOPING - OŠTRO KAŽNJENI BELGIJSKI BICIKLISTI

BRUXELLES, 8. listopada (Hina/AFP) - Belgijski biciklistički savez(LVB) oštro je kaznio četvoricu biciklista zbog uzimanja nedozvoljenihstimulativnih sredstava.
BRUXELLES, 8. listopada (Hina/AFP) - Belgijski biciklistički savez (LVB) oštro je kaznio četvoricu biciklista zbog uzimanja nedozvoljenih stimulativnih sredstava.

Bivši svjetski prvak, te vlasnik srebrne olimpijske medalje iz Sydneya u brdskom biciklizmu Filipa Meirhaegheja je suspendiran na 15 mjeseci, dok je specijalist za jednodnevne utrke Johana Museeuwa dobio kaznu u trajanju od četiri godine, od čega su dvije godine uvjetno. Na dvije godine suspendirani su i Chris Peers, te Jo Plankaert. Nakon što se cijela afera probila u javnost Museeuw (38) se oprostio od aktivne karijere nakon 16 godina bavljenja profesionalnim biciklizmom.

Sva četvorica su pala zbog uzimanja krvnog dopinga, EPO-a, a Museeuw je kažnjen i zbog toga što je ostaloj trojici nabavljao nedozvoljeni stimulans. Sva četvorica su zanijekala upletenost u veliku dopinšku aferu, koja je potresla belgijski biciklizam, te najavili žalbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙