FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pune ruke posla za zagrebačke policajce

ZAGREB, 30. listopada 2004. (Hina) - Zagrebački policajci jučer suimali pune ruke posla jer su, osim potrage za naoružanim bjeguncem izSCG, u čak šest situacija morali primijeniti silu protiv pijanih,drskih i nasilnih građana, doznaje se danas u policiji.
ZAGREB, 30. listopada 2004. (Hina) - Zagrebački policajci jučer su imali pune ruke posla jer su, osim potrage za naoružanim bjeguncem iz SCG, u čak šest situacija morali primijeniti silu protiv pijanih, drskih i nasilnih građana, doznaje se danas u policiji.

Prvu intervenciju policajci su imali nad 33-godišnjim nasilnikom Antom P. koji je oko 15 sati, u tramvaju broj 6 na Tomislavovom trgu, napao 39-godišnju vozačicu. Agresivni Ante smirio se tek nakon što je fizički svladan i vezan lisicama.

Gotovo istodobno kada je iz zgrade Županijskog suda na Zrinjevcu pobjegao 25-godišnji Milan Ristić iz SCG, oko 21 sat na Trgu Francuske republike policajci su zaustavili i legitimirali 17-godišnjaka, koji je tom prilikom pokušao odbaciti tzv. joint marihuane i pobjeći. Policajci su ga sustigli, a budući se, kako tvrde u zagrebačkoj policiji, opirao i njemu su stavili lisice na ruke. Isto je prošao 29-godišnji Viktor T., koji je na Ilici pokušao progutati marihuanu kada ga je policija oko ponoći zaustavila i legitimirala.

Sat ranije u Jastrebarskom pijani Ivica B. (policija mu nije navela dob) pobjegao je prometnim policajcima koji su ga pokušali zaustaviti. Vozač je osobnim automobilom ušao u dvorište svoje kuće, a kada su policajci došli do njega odbio je alkotest te ih je počeo vrijeđati i naguravati. U policiji kažu da njihovim kolegama nije preostalo ništa drugo nego ga svladati i vezati, čime drugim nego lisicama.

Zbog nasrtanja na policajce i vrijeđanja, nešto iza ponoći, vezan je i 39-godišnji Ivica Lj. On je u naselju Dubrava parkirao automobil na cesti, pojačao glazbu na najjače i zaspao. Kada su ga policajci probudili, Ivica je, tvrde u policiji, odmah nasrnuo na njih, pa su ponovno "radile" lisice, očigledno jučer omiljeni "alat" zagrebačkih policajaca koje ni u ovom slučaju nije obišao niz uvreda.

Posljednja, kako kažu u policiji, uporaba fizičke snage i sredstava prinude dogodila se jutros u 4 sata kada je policijska ophodnja zaustavila i legitimirala 21-godišnjeg Stevu M. Kako kažu u policiji, on je iz čista mira počeo vrijeđati policajce i sve bi bilo u redu da nije pokušao i pobjeći. Naravno, to je bio dovoljan razlog za, zna se, lisice.

Na upit novinara nisu li policajci sinoć bili malo "prenervozni", dežurni voditelj Operativno-komunikacijskog centra zagrebačke policije odgovorio je negativno, istaknuvši kako su u svih šest slučajeva "policijsko postupanje bilo opravdano".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙