FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP: ŽENA OTETA U KABULU JE ALBANKA S KOSOVA

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Djelatnica UN, oteta u četvrtak uKabulu zajedno s još dvoje kolega, zove se Shqipe Habibi i ima putnidokument UN s Kosova, doznaje se iz hrvatskog ministarstva vanjskihposlova.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Djelatnica UN, oteta u četvrtak u Kabulu zajedno s još dvoje kolega, zove se Shqipe Habibi i ima putni dokument UN s Kosova, doznaje se iz hrvatskog ministarstva vanjskih poslova.

"Oteta žena zove se Shqipe Habibi i ima putni dokument UN s Kosova, takozvanu putovnicu UNMIK-a", izjavio je za Hinu izvor iz ministarstva koji je želio ostati neimenovan. Informaciju o identitetu otete žene MVP je dobio iz administracije UN u Kabulu, rekao je isti izvor i dodao kako nema nikakvih drugih podataka.

U četvrtak je u glavnom gradu Afganistana oteto troje stranaca, djelatnika UN, no u vijestima o tome iznošene su proturječne informacije glede njihovih državljanstava, pa i ona da je jedna od otetih žena iz Hrvatske.

Američka agencija Associated Press objavila je, pozivajući se na neimenovani izvor unutar afganistanskog izbornog povjerenstva, da su sve otete osobe žene i da su među njima "jedna irska i jedna hrvatska državljanka".

Međutim, izvori afganistanske vlade i tamošnjeg predstavništva UN-a su objavili da je iz UN-ovog automobila oteto troje radnika - žene iz Velike Britanije i s Kosova, te muškarac s Filipina.

Islamska oružana skupina objavila je, bez ikakvih pojedinosti, da je otela troje stranaca koji su radili za UN-ovo izborno povjerenstvo i već ih odvela iz Kabula.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙