FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

41. međunarodna glazbena tribina u Puli i Grožnjanu

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Međunarodna glazbena tribina,tradicionalna manifestacija Hrvatskog društva skladatelja, održat ćese u Puli i Grožnjanu, od 4. do 7. studenoga pod motom Susretigeneracija.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Međunarodna glazbena tribina, tradicionalna manifestacija Hrvatskog društva skladatelja, održat će se u Puli i Grožnjanu, od 4. do 7. studenoga pod motom Susreti generacija.

Ovogodišnja 41. tribina okuplja respektabilan niz hrvatskih solista i ansambala, kao što su Zagrebački solisti, Zagrebački kvartet, Zagrebački puhački ansambl, Ansambl Cantus, HGM jazz orkestar Zagreb i Zagrebačka filharmonija, izvijestio je predsjednik Hrvatskog društva skladatelja i član Programskog odbora Željko Brkanović na današnjoj konferenciji za novinare.

U Grožnjanu će se održati šest koncerata višestruko nagrađivanih mladih hrvatskih glazbenika koji će izvesti recentna, za njih skladana djela hrvatskih autora, rečeno je.

Program tribine usmjeren je na hrvatsku skladateljsku produkciju, ove godine manje na praizvedbe, a više na kvalitetu izabranih djela. Izvodit će se kompozicije iz 30-tih godina prošloga stoljeća, pa do elektroničke glazbe i praizvedbi na samoj Tribini, rekla je članica Programskog odbora Sandra Vojković.

Od gostiju nastupit će austrijski ansambl Studio Percussion Graz, tršćanska flautistica Luisa Sello, Giampaolo Coral iz Italije, Athanasia Tzanou iz Grčke, Grigor Palikarov iz Bugarske i Karlheinz Essl iz Austrije.

Poseban koncert bit će posvećen talijanskom skladatelju, rođenom u Pazinu, Luigiju Dallapiccoliju u povodu njegove 100. obljetnice rođenja.

Obilježit će se i 80. rođendan Milka Kelemena, 90 godina od rođenja Ive Mačeka i Stjepana Šuleka, 75. rođendan Pavla Dešpalja i Adalberta Markovića, 40. obljetnica smrti Božidara Kunca i 85. rođendan Andrije Tomašeka.

Pulskim programom obilježava se i 85. obljetnicu Zagrebačkoga kvarteta i 50. Zagrebačkih solista.

Promovirat će se i izdavačka i producentska djelatnost Hrvatskog društva skladatelja i Cantusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙