FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRITANSKA VOJSKA PRERASPOREĐENA S JUGA U SREDIŠTE IRAKA

BASRA, 27. listopada 2004. (Hina/dpa/AFP) - Britanski vojnicirazmješteni na jugu Iraka preraspoređeni su u središte zemlje, kako bipomogli američkim vojnicima, objavilo je u srijedu britanskoministarstvo obrane.
BASRA, 27. listopada 2004. (Hina/dpa/AFP) - Britanski vojnici razmješteni na jugu Iraka preraspoređeni su u središte zemlje, kako bi pomogli američkim vojnicima, objavilo je u srijedu britansko ministarstvo obrane.

Gotovo 850 pješaka iz škotske pukovnije Black Watch krenulo je iz svoje relativno sigurne baze u područje oko Iskandiriye, objavilo je ministarstvo.

Odluka o preraspoređivanju britanskih vojnika donesena je na zahtjev Sjedinjenih Država i izazvala je velike polemike u Velikoj Britaniji.

Oštro protivljenje izrazili su i mnogi članovi vladajuće Laburističke stranke, iako britanski premijer Tony Blair ističe da je riječ o "ograničenoj operaciji ograničenog trajanja".

Ispitivanje britanskog javnog mišljenja koje je u srijedu objavio Guardian pokazalo je da se velika većina Britanaca protivi premještanju britanskih vojnika u opasno sunitsko područje.

Britanska javnost podijeljena je i oko opravdanosti rata u Iraku. Ispitivanje je pokazalo da ih 46 posto rat smatra neopravdanim, prema 43 posto koji ga podržavaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙