FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAK: UBIJENO 49 NOVAKA, NASTAVAK SUKOBA U FALLUJI, SAMARI

BAAQUBA, 24. listopada 2004. (Hina/AFP/Reuters) - Tijela 49 iračkihnovaka otkrivena su u noći sa subote na nedjelju sjeverno od Bagdada,objavio je šef policije u Diyali, a sukobi i napadi nastavljeni su i unedjelju prijepodne na nemirnom sjeveru zemlje.
BAAQUBA, 24. listopada 2004. (Hina/AFP/Reuters) - Tijela 49 iračkih novaka otkrivena su u noći sa subote na nedjelju sjeverno od Bagdada, objavio je šef policije u Diyali, a sukobi i napadi nastavljeni su i u nedjelju prijepodne na nemirnom sjeveru zemlje.

"Pronašli smo tijela 49 iračkih novaka pogubljenih na putu između Baladruza i Badre, sjeverno od Bagdada", kazao je šef policije u Diyali general Walid Haled Abdelsalam.

Primili smo informaciju tijekom noći i odmah smo se poslali ophodnju koja je pronašla tijela 49 pogubljenih novaka, kazao je general. Najprije je pronađeno 37 tijela, a još 12 nešto kasnije na putu blizu sela Mandali, dodao je.

Prema riječima Hadije Mohammeda, člana lokalnog Vijeća Diyale, novaci, koje su porijeklom iz Amare i Kouta, dva šijitska grada s juga Iraka, upali su zasjedu na putu prema Badri. Naređeno im je da iziđu iz vozila i potom su strijeljani uz cestu.

Američke snage nastavile su u nedjelju sa zračnim napadima na pobunjenička uporišta na području Falluje pri čemu je poginulo najmanje šestoro ljudi. Bolnički izvori i svjedoci javljaju da su sve žrtve američkog napada bili civili koji su poginuli kad je jedan projektil pao na glavnu cestu koja vodi na sjever iz Falluje.

Istovremeno, agencija Reuters javlja da su jedna 17-godišnja djevojčica i 11-godišnji dječak ubijeni, a četiri su osobe ranjene u Samarri u sukobu iračkih pobunjenika i američke vojske.

Policija je objavila da je dvoje djece ubijeno u predgrađu Samarre u sukobima do kojih je došlo u subotu navečer. Prema riječima očevidaca, u istom je sukobu oštećeno i jedno američko vojno vozilo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙