FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena prva hrvatska Leksikografska knjižara

ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Prva hrvatska Leksikografskaknjižara, koja će nuditi enciklopedijska izdanja raznih nakladnika,otvorena je večeras u Leksikografsko zavodu "Miroslav Krleža" uZagrebu.
ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Prva hrvatska Leksikografska knjižara, koja će nuditi enciklopedijska izdanja raznih nakladnika, otvorena je večeras u Leksikografsko zavodu "Miroslav Krleža" u Zagrebu.

Knjižaru je otvorila potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, a nazočni su, uz glavnoga ravnatelja Leksikografskog zavoda Tomislava Ladana, bili bivši ravnatelj akademik Dalibor Brozović, predstavnici nakladnika drugih leksikografskih izdanja i mnogi drugi uglednici iz javnoga i kulturnog života zemlje.

Otvarajući novu knjižaru, Jadranka Kosor je istaknula kako je predani enciklopedijski rad uvrstio Zagreb i Hrvatsku u sam vrh europske i svjetske enciklopedistike.

"Leksikografska knjižara će postati središnje mjesto gdje će se tražiti ali i dobivati potrebne informacije", rekla je Jadranka Kosor, dodajući kako se otvaranjem nove knjižare otvaraju novi horizonti, osobito za mlade ljude.

"Knjižara je posebno važna za mladež, koja u njoj može vidjeti što pruža knjiga u odnosu na medije", kazala je, među ostalim, Jadranka Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙