FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Hrvatska - za subotu, 23. listopada

ZAGREB, 23. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 23. listopada.
ZAGREB, 23. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 23. listopada.

ZAGREB - U povodu dana darivatelja krvi, koji se obilježava u ponedjeljak 25. listopada, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić priređuje svečani prijam za 450 darivatelja krvi iz cijele Hrvatske koji su krv darovali sto i više puta (Ured Predsjednika, Pantovčak 241 u 12 sati).

VIROVITICA - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorit će prve športske susrete umirovljenika Hrvatske. Predviđeno je sudjelovanje oko 900 starijih osoba. Programom se želi afirmirati starije osobe kroz športsko-rekreacijske aktivnosti. Susret organizira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s Maticom umirovljenika Hrvatske i gradom Viroviticom (dvorana Tehničke škole, Zbora narodne garde 2a u 10 sati).

ZADAR - U sklopu Sabatine - tradicionalnog skupa vinogradara i vinara Hrvatske, koji se održava od 21. do 24. listopada, bit će održan Sabor dalmatinskih vinogradara i vinara. Saboru će nazočiti i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković (u 9,30 sati).

ZAGREB - Otvaranje II. međunarodnog kongresa Europske seniorske organizacije (ESO) koji organizira Forum seniora SDP-a Hrvatske. Sudionike skupa pozdravit će hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, predsjednik SDP-a Ivica Račan i zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić. Na kongresu će biti podnijeti izvještaji o dosadašnjem radu i održani izbori za novo vodstvo. Održat će se i rasprave o mirovinskoj reformi i demografskoj preobrazbi Hrvatske (Koncertna dvorana "Vatroslav Lisinski", u 9 sati). Konferencija za novinare, na kojoj će govoriti čelnik ESO-a Karl Blecha i predsjednik seniora SDP-a Feodor Krelja, najavljena je za 12

sati.

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske stranke prava (HSP) o aktualnoj političkoj situaciji i odlukama Glavnog stana HSP (Tribine grada Zagreba, Kaptol 27 u 13 sati).

ZAGREB - Redoviti izborni Sabor Liberalne stranke (LS) koji će birati novo stranačko vodstvo. Za čelnike stranke kandidirali su se predsjednik LS-a Ivo Banac te potpredsjednik i osječki dogradonačelnik Zlatko Benašić. Sabor LS-a donijet će političku deklaraciju i druge programske dokumente kao i odluku o udruživanju s ostalim strankama liberalno-građanskog usmjerenja (Ugostiteljsko-turističko učilište, Kombolova 2a u 10 sati).

ZAGREB - Svečanom euharistojom u zagrebačkoj katedrali bit će obilježen Papin dan. Misno slavlje predvoditi će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Francisco Javier Lozano, a propovijedat će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić (u 19 sati).

ZAGREB - Društvo hrvatskih književnih prevodilaca priređuje okrugli stol o statusu književnog prevoditelja i njegova djela kod nas i u Europi, pod nazivom "Prevodilac iliti nevidljivi čovik" (Matica hrvatska, Matičina 2 u 10 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Pravo naroda" i "Preispitivanje ideje javnog uma", suvremenog američkog filozofa i teoretičara politike Johna Rawlsa (knjižara Profil Megastore, Bogovićeva 7 u 17 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙