FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PONEDJELJAK, 25. LISTOPADA

ZAGREB, 24. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 25. listopada.
ZAGREB, 24. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 25. listopada.

ZAGREB - Počinje dvodnevna Ministarska konferencija pod nazivom "Djelotvorna demokratska uprava na lokalnoj i regionalnoj razini" u organizaciji Vlade RH, Vijeća Europe i Pakta o stabilnosti. Najavljeno je kako će konferenciji u hotelu Opera nazočiti ministri zemalja regije, pa bi tako Albaniju trebao predstavljati ministar lokalne samouprave Ben Blushi, Makedoniju ministar lokalne samouprave Aleksandar Geštakovski, BiH i Crnu Goru ministri pravosuđa Borjana Krišto i Željko Šturanović, SiCG ministar javne uprave i lokalno samouprave Zoran Lončar, Bugarsku zamjenica ministra za regionalni razvoj Petja Gegova, Rumunjsku državni tajnik u ministarstvu uprave i unutrašnjih poslova Marius Constantin Profirou, Sloveniju državna tajnica u ministarstvu unutrašnjih poslova Astrid Prašnikar, dok će Hrvatsku predstavljati potpredsjednica vlade Jadranka Kosor. Uoči početka rada konferencije, sudionike će pozdraviti premijer Ivo Sanader, koji će održati i govor kojim će otvoriti skup.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će generala zbora Haralda Kujata, predsjedavajućeg Vojnog odbora NATO-a (Ured predsjednika RH, Pantovčak 241, u 11:00 sati). Kujat će se sastati i s načelnikom Glavnog stožera generalom zbora Josipom Lucićem te državnim tajnikom Ministarstva obrane Matom Rabotegom. Također će posjetiti Hrvatski sabor gdje će razgovarati s voditeljem saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Krešimirom Ćosićem (dvorana 202 u 10:00 sati). Završnu izjavu o posjetu Kujat će dati u VIP salonu Zračne luke Zagreb u 13:30 sati.

ZAGREB/BERLIN - Izaslanstvo Hrvatskog sabora otputovat će u dvodnevni posjet Bundestagu.

SRIJEMSKA MITROVICA - Dan uoči središnje proslave 1700 godina svetih srijemskih mučenika svečanu večernju misu u mitrovičkoj konkatedrali predvodit će kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

BEOGRAD - U Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu nastavlja se suđenje protiv 17-oro optuženih za ratne zločine na Ovčari kod Vukovara 1991. godine. Suđenje je prekinuto 1. listopada, a do petka će biti nastavljen dokazni postupak.

HOLLYWOOD, Florida - Savjetnica za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Condoleezza Rice govori o borbi protiv terorizma i Bliskom istoku na godišnjem sastanku proizraelske židovske udruge Američko-izraelski odbor za javne poslove.

PARIZ - Drugi i završni dan rada Mediteranskog foruma koji je okupio ministre vanjskih poslova Francuske, Alžira, Egipta, Španjolske, Malte, Maroka, Portugala, Tunisa i Turske, kao i predstavnike Grčke i Italije. U središtu njihovih razgovora su Irak i Bliski istok.

PEKING - Posjet američkog državnog tajnika Colina Powella Kini u sklopu azijske turneje.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Igor Mlinarić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Darko Vlahović

Tel: 385 1 4808645

Fax: 385 1 4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙