FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TJEDNA NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - OD 25. DO 31. LISTOPADA

ZAGREB, 23. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zatjedan od 25. do 31. listopada.
ZAGREB, 23. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za tjedan od 25. do 31. listopada.

PONEDJELJAK, 25. LISTOPADA

--------------------------

ZAGREB - Počinje dvodnevna Ministarska konferencija pod nazivom "Djelotvorna demokratska uprava na lokalnoj i regionalnoj razini" u organizaciji Vlade RH, Vijeća Europe i Pakta o stabilnosti. Najavljeno je kako će konferenciji u hotelu Opera nazočiti relevantni ministri zemalja regije, pa bi tako Albaniju trebao predstavljati ministar lokalne samouprave Ben Blushi, Makedoniju ministar lokalne samouprave Aleksandar Geštakovski, BiH i Crnu Goru ministri pravosuđa Borjana Krišto i Željko Šturanović, SiCG ministar javne uprave i lokalne samouprave Zoran Lončar, Bugarsku zamjenica ministra za regionalni razvoj Petja Gegova, Rumunjsku državni tajnik u ministarstvu uprave i unutrašnjih poslova Marius Constantin Profirou, Sloveniju državna tajnica u ministarstvu unutrašnjih poslova Astrid Prašnikar, dok će Hrvatsku predstavljati potpredsjednica vlade Jadranka Kosor. Uoči početka rada, konferencijske sudionike će pozdraviti premijer Ivo Sanader, koji će održati i govor kojim će otvoriti skup.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će generala zbora Haralda Kujata, predsjedavajućeg Vojnog odbora NATO-a (Ured predsjednika RH, Pantovčak 241, u 11:00 sati). Kujat će se sastati i s načelnikom Glavnog stožera generalom zbora Josipom Lucićem i državnim tajnikom Ministarstva obrane Matom Rabotegom. Također će posjetiti Hrvatski sabor gdje će razgovarati s voditeljem saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj

skupštini NATO-a Krešimirom Ćosićem (dvorana 202 u 10:00 sati). Završnu izjavu o posjetu Kujat će dati u VIP salonu Zračne luke Zagreb u 13:30 sati.

ZAGREB/BERLIN - Izaslanstvo Hrvatskog sabora otputovat će u dvodnevni posjet Bundestagu.

SRIJEMSKA MITROVICA - Dan uoči središnje proslave 1700 godina svetih srijemskih mučenika svečanu večernju misu u mitrovičkoj konkatedrali predvodit će kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

LJUBLJANA - Najavljeno je kako bi trebale početi konzultacije predsjednika države Janeza Drnovšeka s predsjednicima zastupničkih skupina 7 stranaka koje imaju svoje predstavnike u novom sazivu parlamenta, o imenu budućeg mandatara za sastav nove vlade. Međutim, prema najavama, moguće je da konzultacije započnu i u utorak. Za prijedlog parlamentu Drnovšek ima rok od 30 dana nakon konstituiranja parlamenta do čega je došlo u petak.

BEOGRAD - U Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu nastavlja se suđenje protiv 17-oro optuženih za ratne zločine na Ovčari kod Vukovara 1991. godine. Suđenje je prekinuto 1. listopada, a do petka će biti nastavljen dokazni postupak.

HOLLYWOOD, Florida - Savjetnica za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Condoleezza Rice govori o borbi protiv terorizma i Bliskom istoku na godišnjem sastanku proizraelske židovske udruge Američko-izraelski odbor za javne poslove.

PARIZ - Drugi i završni dan Mediteranskog foruma.

PEKING - Posjet američkog državnog tajnika Colina Powella Kini u sklopu azijske turneje.

UTORAK, 26. LISTOPADA

---------------------

ZAGREB - Drugi i završni dan Ministarske konferencije o demokratskoj upravi na lokalnoj i regionalnoj razini. Dvodnevno će događanje završiti konferencijom za novinare.

BRUXELLES - Treća sjednica Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između Europske zajednice i Republike Hrvatske. Hrvatsko izaslanstvo predvodit će državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede i predsjedavajući Pododbora za hrvatsku stranu Dragan Kovačević.

SRIJEMSKA MITROVICA - Središnja proslava 1700 godina srijemskih mučenika, koja se održava na svetkovinu sv. Dimitrija. Misno slavlje predvodit će kardinal Dionigi Tettamanzi, milanski nadbiskup, zajedno s 40-ak visokih crkvenih dužnosnika, kardinala, nadbiskupa i biskupa iz RH, SiCG, BiH, Slovenije, Makedonije Mađarske, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske i drugih zemalja te oko 200 svećenika. Očekuje se dolazak oko 10.000 hodočasnika.

BERLIN - Sastanak njemačkog kancelara Gerharda Schroedera, francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca i turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana.

LJUBLJANA - Bugarski predsjednik Georgi Prvanov doputovat će u službeni posjet Sloveniji. S premijerom Antonom Ropom koji do izbora nove vlade obavlja tekuće državne poslove razgovarat će o suradnji u okviru EU i NATO-a te o djelovanju u regiji.

JERUZALEM - Glasovanje u Knessetu, izraelskom parlamentu, o planu izraelskog premijera Ariela Sharona za povlačenje iz Gaze.

WISCONSIN, SAD - Američki predsjednik George W. Bush u predizbornom posjetu američkoj saveznoj državi Wisconsin.

SRIJEDA, 27. LISTOPADA

-----------------------

ZAGREB - Austrijski predsjednik Heinz Fischer doputovat će u radni posjet RH, na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, tijekom kojeg će s najvišim hrvatskim dužnosnicima razgovarati o bilateralnim odnosima, priključivanju Hrvatske Europskoj uniji i stanju u regiji. To je prvi Fischerov posjet Republici Hrvatskoj u svojstvu saveznog predsjednika.

BERLIN - Posjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Njemačkoj tijekom kojeg će se sastati s kancelarom Gerhardom Schroederom.

POSTOJNA - Na poligonu Poček blizu Postojne slovenski ministar obrane Anton Grizold i zapovjednik glavnog stožera slovenske vojske Ladislav Lipič prisustvovat će središnjoj ovogodišnjoj vojnoj vježbi Skok 2004.

GIBRALTAR - Sastanak španjolskog ministra vanjskih poslova Miguela Angela Moratinosa i šefa britanske diplomacije Jacka Strawa.

PARIZ - Posjet turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana (i 28.).

BEČ - Posjet makedonskog predsjednika Branka Crvenkovskog.

PENNSYLVANIA, OHIO, MICHIGAN, SAD - Predsjednik George W. Bush u predizbornim posjetima u nekoliko američkih saveznih država.

ČETVRTAK, 28. LISTOPADA

--------------------------

ZAGREB - Bugarski predsjednik Georgi Prvanov doputovat će u dvodnevni službeni uzvratni posjet Hrvatskoj. Osim razgovora s domaćinom, hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesić, Prvanov će razgovarati i s ostalim visokim hrvatskim dužnosnicima.

ZAGREB - Premijer Luksemburga Jean-Claude Juncker u posjetu Hrvatskoj.

MAASTRICHT - Počinje dvodnevna Konferencija o budućnosti europske poljoprivrede u međunarodnom okruženju u organizaciji ministarstva poljoprivrede, okoliša i kvalitete hrane Nizozemske, koja trenutačno predsjedava EU-om. U konferenciji će sudjelovati dužnosnici ministarstava poljoprivrede zemalja članica EU-a i zemalja kandidata za članstvo. Hrvatsku će zastupati državni tajnik Dragan Kovačević i pomoćnik ministra poljoprivrede Miroslav Božić.

WASHINGTON - Posebni koordinator Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu Erhard Busek na Sveučilištu Georgetown govori o postignućima i budućnosti pakta.

KIJEV - Posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina Ukrajini.

DŽAKARTA - Počinje suđenje indonezijskom vjerskom vođi Abu Bakaru Bachiru optuženom za smrtonosne napade na Baliju u listopadu 2002. i u Džakarti u kolovozu 2003.

PETAK, 29. LISTOPADA

----------------------

ZAGREB - Drugi i završni dan posjeta bugarskog predsjednika Georgia Prvanova Hrvatskoj.

RIM - Svečano potpisivanje Ustava Europske unije. Hrvatsku bi prema najavama trebali predstavljati premijer Ivo Sanader i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

SUBOTA, 30. LISTOPADA

---------------------

DEN HAAG - Posjet poljskog predsjednika Aleksandera Kwasniewskog Nizozemskoj.

NEDJELJA, 31. LISTOPADA

-----------------------

BRUXELLES - Završava mandat Europske komisije Romana Prodija.

KIJEV - Predsjednički izbori u Ukrajini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙