FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOSOVSKI ODBOR ZA LJUDSKA PRAVA: RUGOVA VODI

PRIŠTINA,24.listopada 2004.(Hina) - Prema prvim procjenama rezultatasubotnjih izbora za Skupštinu Kosova koje je prošle noći objavioKosovski odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Demokratski savezKosova Ibrahima Rugove vodi sa 47 posto osvojenih glasova.
PRIŠTINA,24.listopada 2004.(Hina) - Prema prvim procjenama rezultata subotnjih izbora za Skupštinu Kosova koje je prošle noći objavio Kosovski odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Demokratski savez Kosova Ibrahima Rugove vodi sa 47 posto osvojenih glasova.

Prema procjenama izrađenim na temelju izvješća više od dvije tisuće izbornih promatrača ovog odbora, na drugom mjestu po broju osvojenih glasova je Demokratska stranka Kosova Hashima Thaqia s 27 posto glasova, a slijedi Alijansa za budučnost Kosova Ramussa Haradinaja s osam posto.

Građanska inicijativa "Ora", čiji je nositelj izborne liste publicist i političar Veton Surroi, osvojila je šest posto glasova, Albanska demokršćanska stranka Kosova na čijem je čelu Mark Krasniqi 1,8 posto, a sve ostale liste zajedno osvojile su ukupno deset posto glasova.

Predstavnik Kosovskog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda Ibrahim Makoli rekao je na konferenciji za novinstvo, održanoj iza ponoći u Prištini, da su obrađeni rezultati sa 17 posto glasačkih mjesta na Kosovu.

Makoli je također rekao da je na Kosovu glasalo oko 53 posto upisanih birača.

Prve službene preliminarne rezultate glavni organizator Misija OESS-a objavit će u ponedjeljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙