FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA NEDJELJU, 24. LISTOPADA

ZAGREB, 24. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zanedjelju, 24. listopada.
ZAGREB, 24. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za nedjelju, 24. listopada.

ZAGREB - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul putuje u trodnevni službeni posjet Indiji gdje će se sastati s najvišim indijskim dužnosnicima. Domaćin će mu biti šef indijske diplomacije K. Natwar Singh.

TOKIO - Američki državni tajnik Colin Powell nastavlja turneju po Dalekom istoku u okviru koje završava posjet Japanu i putuje u Kinu. Nakon Kine posjetit će Južnu Koreju (25. i 26.). U središtu njegovih razgovora s dužnosnicima tih zemalja su mogućnosti nastavka multilateralnih pregovora o sjevernokorejskom nuklearnom programu, borba protiv terorizma i sigurnosno stanje u regiji.

TUNIS - Predsjednički i parlamentarni izbori.

NEW YORK - Dan Ujedinjenih naroda koji se obilježava na dan kada je stupila na snagu Povelja UN-a 24. listopada 1948.

KARTUM - Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana razgovarat će sa sudanskim predsjednikom Omarom al-Beshirom o krizi u Darfuru gdje već 20 mjeseci hara građanski rat u kojemu je ubijeno između 30.000 i 50.000 ljudi, a više od 1.4 milijuna ih je raseljeno.

BAJKONUR (Kazahstan) - Tročlana posada Međunarodne svemirske postaje (ISS), kojoj je stigla zamjena, trebala bi se vratiti na Zemlju nakon šestomjesečnog boravka u orbiti.

PARIZ - Ministri vanjskih poslova Francuske, Alžira, Egipta, Španjolske, Malte, Maroka, Portugala, Tunisa i Turske, kao i predstavnici Grčke i Italije, okupit će se na dvodnevnom Mediteranskom forumu. U središtu njihovih razgovora bit će Irak i Bliski istok.

AMMAN - Egipatski predsjednik Hosni Mubarak posjetit će Jordan.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Serđo Obratov

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Maša Taušan

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: 385 1 4808645

Fax: 385 1 4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙