FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AFGANISTAN: KARZAI I DALJE VODI

KABUL, 23. listopada 2004. (Hina/AFP) - Afganistanski predsjednikkojemu istječe mandat Hamid Karzai i dalje je vodio u subotu nakonprebrojavanja više od 80 posto glasačkih listića iz prvog krugapredsjedničkih izbora održanih u toj zemlji 9. listopada, objavilo jeizborno povjerenstvo.
KABUL, 23. listopada 2004. (Hina/AFP) - Afganistanski predsjednik kojemu istječe mandat Hamid Karzai i dalje je vodio u subotu nakon prebrojavanja više od 80 posto glasačkih listića iz prvog kruga predsjedničkih izbora održanih u toj zemlji 9. listopada, objavilo je izborno povjerenstvo.

Hamid Karzai koji pripada paštunskom narodu koji je većinski u Afganistanu, dobio je 54,6 posto glasova, što mu osigurava pobjedu već nakon prvog kruga, dok je njegov bivši ministar prosvjete, Tadžik Yunus Qanooni osvojio 17 posto, nakon prebrojavanja 81,1 posto glasačkih listića, objavljeno je tijekom poslijepodneva na internetskoj stranici povjerenstva.

Ratni zapovjednik naroda Hazara Mohammad Mohaqiq je na trećem mjestu s 11,1 posto glasova, iza kojeg je još jedan ratni vođa, Uzbek Abdul Rašid Dostam (10,7 posto). Massuda Jalal, jedina kandidatkinja, zauzela je šesto mjesto (1,1 posto).

Premda neke afganistanske pokrajine poput Ghaznija i Badahshana još nisu uspjele dostići prag od 50 posto prebrojanih listića, sve su premašile prag od 20 posto, iznad kojega se djelomični rezultati smatraju pouzdanim, što bi statistički moglo značiti da je pobjeda Hamida Karzaja gotovo sigurna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙