FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DRNOVŠEK O MANDATARU ZA SASTAV VLADE

LJUBLJANA,22. listopada(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek upetak je izjavio da će mandatara za sastav nove vlade predložiti upredviđenom 30-dnevnom roku, ovisno o tome kako se budu odvijalirazgovori stranaka o formiranju vladajuće koalicije, dodajući da jesam zainteresiran da do toga dođe što prije.
LJUBLJANA,22. listopada(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek u petak je izjavio da će mandatara za sastav nove vlade predložiti u predviđenom 30-dnevnom roku, ovisno o tome kako se budu odvijali razgovori stranaka o formiranju vladajuće koalicije, dodajući da je sam zainteresiran da do toga dođe što prije.

"Prijedlog za mandatara za sastav nove vlade može se očekivati u roku 30 dana, kako je predviđeno poslovnikom", rekao je Drnovšek novinarima u zgradi parlamenta nakon obraćanja zastupnicima na konstitutivnoj sjednici.

Drnovšek je pojasnio da njegov prijedlog može biti upućen parlamentu i ranije ako razgovori stranaka o formiranju buduće koalicije i vlade pokažu da je "moguće uspostaviti dovoljno čvrstu (stabilnu) vladu", te da bi u tom slučaju "i sam bio zainteresiran" da mandatara predloži ne čekajući krajnji rok.

Prije toga, pojasnio je Drnovšek, moraju se formirati stranačke zastupničke skupine, čiji će predsjednici o potpori budućem mandataru obaviti konzultacije s predsjednikom države. Rok za formiranje tih skupina je kraj idućeg tjedna.

Drnovšek, koji je i sam u tri mandata bio premijer koalicijske vlade, rekao je kako se nada da će se formirati stabilna vlada, te ocijenio da je to moguće postići na temelju rezultata koji su dali izbori 3. listopada, iako će pregovarački postupak oko njena formiranja biti težak.

(Hina) xfl ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙