FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: radnik poginuo zbog dotrajalosti opruge na vratima dizala

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Uzrok nesreće u kojoj je, pri paduu okno teretnog dizala, prije dva dana u Zagrebu poginuo radnik ĐorđeRadulović (56), dotrajalost je opruge koja zabravljuje kontakt navratima dizala kroz koja je poginuli i pao, izvijestila je danaszagrebačka policija.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Uzrok nesreće u kojoj je, pri padu u okno teretnog dizala, prije dva dana u Zagrebu poginuo radnik Đorđe Radulović (56), dotrajalost je opruge koja zabravljuje kontakt na vratima dizala kroz koja je poginuli i pao, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Rezultati jučer dovršenog policijskog očevida, provedenog uz pomoć montera dizala, upućuju da je do nesreće došlo zbog dotrajalosti i slabosti opruge koja nije 'sjedala' u ležište mehanizma, već ga je samo 'kontaktirala'.

U policiji kažu da je električni sklop dizala taj kontakt prepoznao kao zatvoreni strujni krug i zato davao informaciju da su vrata zatvorena i da dizalo normalno radi, što se i dogodilo u trenutku nesreće.

U policiji kažu da nastavljaju kriminalističku obradu kako bi utvrdili postoji li nečija kaznena odgovornost za ovu nesreću.

Nesreća se dogodila prije dva dana, oko 12,15 sati, u krugu poduzeća IMAG u novozagrebačkom naselju Savski Gaj, kada je Radulović, ne gledajući iza sebe, unatraške pokušao ugurati kolica s repromaterijalom u dizalo na drugom katu zgrade poduzeća. No, dizalo je ostalo u prizemlju, pa je radnik s visine od 15 metara pao u okno i udario u metalni strop dizala te na mjestu preminuo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙