FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PETAK, 22. LISTOPADA

ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 22. listopada.
ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 22. listopada.

BUKUREŠT - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader sudjelovat će u Bukureštu na ministarskom sastanku zemalja Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP). Sanader će uz rumunjskoga predsjednika Iona Iliescua održati uvodni govor na konferenciji tijekom koje će u ime Hrvatske potpisati Povelju o dobrosusjedskim odnosima, stabilnosti i suradnji u jugoistočnoj Europi. Vlada je Sanadera prošli petak ovlastila da potpiše povelju o regionalnoj suradnji kako bi Hrvatska postala punopravna članica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), regionalnog neinstitucionaliziranog procesa pokrenutog 1996. na bugarsku inicijativu.

LJUBLJANA - Konstituirajuća sjednica novog saziva slovenskog parlamenta, nakon izbora 3. listopada na kojima je relativnu većinu osvojila Slovenska demokratska stranka (SDS) Janeza Janše. Konstituiranjem novog saziva prestaje mandat zastupnicima sadašnjeg saziva i funkcija sadašnjoj vladi i ministrima koji do izbora novog premijera te imenovanja novih ministara u skladu s ustavom obavljaju samo tekuće poslove. Na konstitutivnoj sjednici novog parlamenta potvrdit će se mandati novih zastupnika te izabrati predsjednik parlamenta. Predsjednik države Janez Drnovšek konstituirajuću sjednicu sazvao je za petak u 10 sati.

SOFIJA - Predsjednik Europske komisije dolazi u posjet Bugarskoj. Bugarska je zaključila sva poglavlja pregovora s Europskom unijom, potpisala pristupni sporazum i očekuje da će u Uniju ući 1. siječnja 2007. godine zajedno s Rumunjskom.

RIM - Zaposleni u talijanskom javnom prijevozu održat će štrajk upozorenja. Autobusi, tramvaji i vlakovi podzemne željeznice u većim talijanskim gradovima zaustavit će se u 8.30 sati.

WASHINGTON - Američki državni tajnik Colin Powell putuje u Japan, Kinu i Južnu Koreju (do 26.). Glavne teme razgovora s tamošnjim dužnosnicima bit će sjevernokorejski nuklearni program, borba protiv terorizma i sigurnosno stanje u regiji.

DUBLIN - Predsjednički izbori, na kojima se očekuje da bi još jedan mandat mogla osvojiti aktualna predsjednica Mary Mcaleese.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Davor Marković

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović, Domagoj Janković

Navečer: Sonja Djerasimović

Tel: 385 1 4808645

Fax: 385 1 4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙