FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić u Vojniću i Cetingradu

CETINGRAD/VOJNIĆ, 21. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik StjepanMesić za današnjeg je posjeta Cetingradu i Vojniću te nakon razgovoras predstavnicima tamošnjih vlasti izjavio kako na višeetničkomcetingradskom prostoru nikad nije bilo međunacionalnih izgreda te da je u Vojniću suživot sve snošljiviji.
CETINGRAD/VOJNIĆ, 21. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić za današnjeg je posjeta Cetingradu i Vojniću te nakon razgovora s predstavnicima tamošnjih vlasti izjavio kako na višeetničkom cetingradskom prostoru nikad nije bilo međunacionalnih izgreda te da je u Vojniću suživot sve snošljiviji.

U Cetingradu predsjednik Mesić je na spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima položio vijenac, razgledao crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i stari grad Cetin.

Nakon susreta s vojnićkim općinskim predstavnicima razgledao je Spomen-područje "Petrovu goru" i središnje partizanske bolnice.

Za posjeta Cetingradu je rekao kako je neprihvatljivo da u općini s tristotinjak nezaposlenih nije iskorištena farma Agrocomerca iz Velike Kladuše u BiH pa će, kako je rekao, Ured predsjednika s Hrvatskim fondom za privatizaciju i Državnim robnim pričuvama vidjeti što je zapreka da farma počne raditi.

Za susreta s predstavnicima bošnjačke nacionalne manjine i islamske vjerske zajednice obećao je da će razmotriti "nevjerojatnu činjenicu da 129 Bošnjaka koji žive u tom kraju nemaju državljanstvo i domovnicu pa zbog toga ni njihova djeca ne dobivaju svjedodžbe, nego posebna izvješća o školskom uspjehu te kao stranci nemaju pravo na besplatan nastavak školovanja u Hrvatskoj".

Čelništvo Vojnića izvijestilo ga je da u tom mjestu obnovljeno 20 objekata prikladnih za otvaranje 200 radnih mjesta, ali su zbog spore administracije neiskorišteni, istaknuvši da zbog toga međunarodne donatorske udruge više ne žele pomagati razvoj te općine.

Predsjdenik Mesić je poručio da su svi koji žive na proračunu obvezni obavljati posao za koji su plaćeni, i koji će omogućiti zapošljavanje i nove proračunske prihode.

Kako je rečeno, u vojnićki Centar za rehabilitaciju "Nada" uloženo je 11 milijuna kuna, potpuno je opremljen, čeka korisnike i 60 zaposlenika, a zapreka za početak rada je ugovor Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi na koji se čeka više od šest mjeseci. Drugi primjer je drvoprerađivačka tvrtka "Lin", koja zbog zastoja na Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu ne može zaposliti stotinu radnika.

Iz Cetingrada i Vojnića predsjednik Mesić je otišao u posjet Topuskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙