FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MARQUEZOVA NOVA KNJIGA U PRODAJI TJEDAN DANA RANIJE

ZAGREB/MEXICO, 21. listopada 2004. (Hina) - Nova knjiga kolumbijskognobelovca Gabriela Garcia Marqueza, prva u posljednjih deset godina,pojavila se u srijedu u prodaji u zemljama španjolskog govornogpodručja, tjedan dana prije najavljene objave zbog borbe protivpiratskih izdavača, objavile su svjetske agencije.
ZAGREB/MEXICO, 21. listopada 2004. (Hina) - Nova knjiga kolumbijskog nobelovca Gabriela Garcia Marqueza, prva u posljednjih deset godina, pojavila se u srijedu u prodaji u zemljama španjolskog govornog područja, tjedan dana prije najavljene objave zbog borbe protiv piratskih izdavača, objavile su svjetske agencije.

Dugoočekivana novela "Memoria de Mis Putas Tristes" (Sjećanja moje tužne kurve) govori o ljubavi, seksu i životu kroz priču ostarjelog novinara koji za svoj 90. rođendan poželi spavati s mladom djevicom, piše AP.

Potražnja za knjigom toliko je velika, objavili su Marquezovi izdavači u Mexicu, gradu u kojem slavni nobelovac živi, da je tiskano 50.000 primjeraka drugog izdanja prije nego što se 100.000 primjeraka prvog uopće pojavilo u prodaji.

Knjiga se u knjižarama pojavila tjedan dana prije najavljenog 27. listopada jer su se na ulicama Marquezove rodne Kolumbije u prodaji našla piratska izdanja. Kako bi doskočio piratima, Marquez je promijenio posljednje poglavlje novele.

Autor romana "Sto godina samoće" i "Ljubav u doba kolere" dobio je Nobelovu nagradu za književnost 1982. godine. Kada će mu nova knjiga biti objavljena na engleskom i ostalim jezicima zasad nije poznato, javlja Reuters.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙