FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIDŽI ĆE OSIGURATI POSTROJBU ZA ZAŠTITU UN-A U IRAKU

WASHINGTON/NEW YORK,20. listopada 2004.(Hina) - Fidži je pristaoosigurati postrojbu za zaštitu pripadnika Ujedinjenih naroda u Iraku injegova sjedišta u Bagdadu, izjavila je u srijedu u New Yorkuglasnogovornica UN-a Marie Okabe.
WASHINGTON/NEW YORK,20. listopada 2004.(Hina) - Fidži je pristao osigurati postrojbu za zaštitu pripadnika Ujedinjenih naroda u Iraku i njegova sjedišta u Bagdadu, izjavila je u srijedu u New Yorku glasnogovornica UN-a Marie Okabe.

Okabe je rekla da bi oko 130 fidžijskih vojnika moglo biti raspoređeno u Iraku možda krajem sljedeće mjeseca čim završe opremanje i obuku. Većinu opreme za fidžijsku postrojbi osigurat će Australija.

Okabe je rekla da će dolazak Fidžijaca omogućiti da UN razmotri jačanje svojih aktivnosti u Iraku.

Trenutno je u Iraku zbog slabe sigurnosti samo 35 pripadnika UN-a, nedovoljan broj da bi Svjetska organizacija pružila snažniju pomoć u provedbi izbora koji se planiraju u siječnju iduće godine što bi trebala biti glavna UN-ova zadaća.

Okabe je rekla da UN također razgovara sa Sjedinjenim Državama kako bi multinacionalne snage osigurale postrojbu za zaštitu UN-ovih sjedišta i pratnju njegovih pripadnika kada putuju po Iraku izvan međunarodne zone u Bagdadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙