FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AUSTRIJA: NOVA ŠEFICA DIPLOMACIJE URSULA PLASSNIK

BEČ, 20. listopada 2004. (Hina) - Nova austrijska ministrica vanjskihposlova Ursula Plassnik položila je u srijedu prisegu u bečkomHofburgu, sjedištu austrijskog predsjednika, čime je i službenopreuzela dužnost.
BEČ, 20. listopada 2004. (Hina) - Nova austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik položila je u srijedu prisegu u bečkom Hofburgu, sjedištu austrijskog predsjednika, čime je i službeno preuzela dužnost.

.

Ona će na mjestu šefice austrijske diplomacije zamijeniti dosadašnju ministricu Benito Ferrero-Waldner, koja 1. studenog odlazi u Bruxelles za povjerenika EU za vanjske odnose.

Plassnik je prisegnula u nazočnosti kancelara Wolfganga Schuessela kao i njegovog zamjenika Huberta Gorbacha i čelnice Slobodarske stranke Ursule Hubner.

Četrdesetosmogodišnja diplomirana pravnica Ursula Plassnik iz Celovca (Klagenfurt) bila je predstojnica ureda saveznog kancelara Schuessela do siječnja ove godine, kada je preuzela dužnost austrijske veleposlanice u Švicarskoj.

Smatra se jednom od najbližih i povjerljivih suradnika austrijskog saveznog kancelara Schuessela. U razgovoru na austrijskom radiju ORF povodom preuzimanja nove dužnosti, Plassnik se u vezi s pregovorima EU s Turskom zauzela za otvorene pregovore, kako je rekla. "pregovore bez straha".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙