FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LAVROV PROTIV SLOBODNOG KRETANJA TERORISTA PO EU

DEN HAAG, 19. listopada 2004. (Hina/AFP) - Ruski ministar vanjskihposlova Sergej Lavrov pobunio se u utorak u Den Haagu, nakon susreta snizozemskim kolegom Bernardom Botom, protiv slobodnog kretanjaterorista po Europi, ne spomenuvši izrijekom čečenske borce.
DEN HAAG, 19. listopada 2004. (Hina/AFP) - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov pobunio se u utorak u Den Haagu, nakon susreta s nizozemskim kolegom Bernardom Botom, protiv slobodnog kretanja terorista po Europi, ne spomenuvši izrijekom čečenske borce.

"Ne možemo dopustiti da se oni koji su nam sumnjivi kao mogući teroristi, slobodno kreću Europom", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare koju je održao s Botom u nazočnosti visokog povjerenika EU za vanjske poslove i sigurnost Javiera Solane.

Sva trojica održala su sastanak s europskim povjerenikom za vanjske poslove Chrisom Pattenom.

Bot je već razbjesnio Moskvu kada je početkom rujna tražio objašnjenja u vezi masakra u školi u Beslanu.

U utorak je najavio da će u Moskvu "vrlo skoro otići" Gijs De Vries, bivši nizozemski ministar unutarnjih poslova koji je u EU zadužen za borbu protiv terorizma, sa zadatkom da koordinira i zatraži objašnjenja stavova u pogledu borbe protiv terorizma.

Susret u utorak službeno je bio posvećen pripremama summita EU-Rusija, koji je predviđen za 11. studenoga i na kojem se očekuje dolazak ruskog predsjednika Vladimira Putina u Den Haag.

Na summitu će se razgovarati o gospodarskoj suradnji, pitanjima odnosa Rusije i baltičkih republika, o borbi protiv terorizma i ljudskim pravima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙