FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U TRIPOLIJU POČEO SUMMIT POSVEĆEN DARFURU

TRIPOLI, 17. listopada 2004. (Hina/AFP) - Sastanak na vrhu predsjednikapet afričkih država koji će pokušati okončati krizu u sudanskojpokrajini Darfuru počeo je u nedjelju navečer u Tripoliju, priopćilisu libijski službeni izvori.
TRIPOLI, 17. listopada 2004. (Hina/AFP) - Sastanak na vrhu predsjednika pet afričkih država koji će pokušati okončati krizu u sudanskoj pokrajini Darfuru počeo je u nedjelju navečer u Tripoliju, priopćili su libijski službeni izvori.

Pod pokroviteljstvom i u nazočnosti libijskog lidera Moamera Gadafija, na summitu u hotelu al-Mahariju okupili su se predsjednici Egipta Hosni Mubarak, Čada Idriss Deby, Sudana Omar al-Bešir i Nigerije Olusegun Obasanjo, čija zemlja trenutačno predsjeda Afričkom unijom (AU). Razgovorima nazoči i predsjednik Komisije AU Alpha Omar Konare.

Ministri vanjskih poslova pet zemalja tijekom prijepodneva održali su pripremni sastanak za summit na kojem su sudjelovali i predstavnici jednog od od dva pobunjenička pokreta - Pokreta za pravednost i jednakost - koji ne sudjeluju na summitu. Ministri su pripremili i nacrt zajedničke izjave koju bi trebali prihvatiti predsjednici država na svojem sastanku.

Diplomat iz jednog izaslanstva rekao je kako bi "ta izjava trebala donijeti odgovore na zahtjeve međunarodne zajednice, a osobito poboljšati životne uvjete stanovnika Darfura".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙