FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBILJEŽENA 4. OBLJETNICA SMRTI MATIJE LJUBEKA

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Obitelj, prijatelji, kajakaši ikajakaški djelatnici položili su na zagrebačkom groblju Mirogojucvijeće i zapalili svijeće na grobu hrvatskog olimpijca MatijeLjubeka, koji je na današnji dan prije četiri godine u 47. godinipreminuo u obiteljskoj tragediji u Valpovu.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Obitelj, prijatelji, kajakaši i kajakaški djelatnici položili su na zagrebačkom groblju Mirogoju cvijeće i zapalili svijeće na grobu hrvatskog olimpijca Matije Ljubeka, koji je na današnji dan prije četiri godine u 47. godini preminuo u obiteljskoj tragediji u Valpovu.

Ljubek je bio jedan od najboljih svjetskih kanuista svih vremena i osvajač četiriju olimpijskih medalja - zlata i bronce u Montrealu 1976. i zlata i srebra u Los Angelesu 1984. - a u svojoj bogatoj riznici ima više od 300 odličja s najvećih svjetskih kanuističkih natjecanja.

Tragična smrt zatekla ga je na dužnosti direktora Multišportskih aktivnosti Hrvatskog olimpijskog odbora netom nakon povratka s Olimpijskih igara u Sydneyu na kojima je obnašao dužnost voditelja Misije HOO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙