FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA HAITIJU UHIĆENO NAJMANJE 75 OSOBA

PORT AU PRINCE, 7. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Policija je usrijedu u glavnom gradu Haitija Port au Princeu uhitila najmanje 75osoba, u akciji razbijanja naoružanih bandi za koje tvrdi da suodgovorne za nedavni val nasilja, izvijestio je tamošnji radio.
PORT AU PRINCE, 7. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Policija je u srijedu u glavnom gradu Haitija Port au Princeu uhitila najmanje 75 osoba, u akciji razbijanja naoružanih bandi za koje tvrdi da su odgovorne za nedavni val nasilja, izvijestio je tamošnji radio.

Oko 150 policajaca i dvjestotinjak pripadnika UN-ove mirovne misije izvelo je akciju u siromašnom dijelu grada Bel Air. To je naselje uporište pristaša bivšeg predsjednika Jean-Bertrand Aristidea, koji je u veljači podnio ostavku i pod međunarodnim pritiskom napustio Haiti, nakon tjedana opozicijskih prosvjeda i oružane pobude u kojoj je poginulo stotinjak ljudi.

Aristideove su pristaše prošlog tjedna održavali nasilne demonstracije, u kojima je, prema informacijama radio postaja, smrtno stradalo najmanje 14 osoba. Prosvjednici zahtjevaju povratak bivšeg predsjednika, koji je trenutno u egzilu u Južnoafričkoj Republici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙