FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH KAŽE DA KERRY IMA STRATEGIJU UZMAKA U IRAKU

WASHINGTON, 6. listopada 2004. (Hina) - Američki predsjednik George W.Bush optužio je u srijedu svog demokratskog protivnika Johna Kerryjaza slabost u nacionalnoj sigurnosti rekavši da on za Irak imastrategiju uzmaka, a u borbi protiv terorizma zastario pristup.
WASHINGTON, 6. listopada 2004. (Hina) - Američki predsjednik George W. Bush optužio je u srijedu svog demokratskog protivnika Johna Kerryja za slabost u nacionalnoj sigurnosti rekavši da on za Irak ima strategiju uzmaka, a u borbi protiv terorizma zastario pristup.

Obraćajući se svojim prisašama u Wilkes Barreu u Pennsylvaniji Bush je kazao kako Kerry šalje signale kako namjerava povući američke snage iz Iraka bez obzira na dovršenje misije u toj zemlji.

"U Iraku senator Kerry ima strategiju uzmaka; Ja imam strategiju pobjede", rekao je Bush.

Navodeći kako Kerry stalno mijenja mišljenja oko Iraka Bush je ustvrdio da je to dio njihovog šireg neslaganja oko nacionalne sigurnosti. "U borbi protiv terorizma senator Kerry predlaže politiku i doktrine koje bi oslabile Ameriku i učinile svijet opasnijim", rekao je on.

Bush je kazao kako Kerry izjavom da će napad na Ameriku biti dočekan brzim odgovorom pokazuje zastarjeli pristup koji više ne odgovara svijetu suočenim s opasnošću terorizma. "Nakon 11. rujna naš cilj u ratu protiv terorizma nije čekati na sljedeći napad i uzvratiti, nego spriječiti napade napadajući neprijatelja", kazao je predsjednik Bush.

Bush je podsjetio i na Kerryjevu izjavu u predsjedničkoj debati da američki preventivni napadi trebaju prethodno proći "globalni test" kako bi se pokazali legitimnim. "Prema tom testu, Amerika ne bi bila u mogućnosti djelovati brzo protiv prijetnji, jer bismo sjedili i čekali na ocjenu drugih zemalja i čelnika", rekao je Bush.

"Ovaj pristup bi paralizirao Ameriku u opasnom svijetu. Ja nikada neću predati odlučivanje o sigurnosti Amerike stranim čelnicima i međunarodnim tijelima koji nemaju interese Amerike na srcu", kazao je američki predsjednik.

Bush je ponudio i opravdanje napada na Irak rekavši kako su SAD morale spriječiti da teroristi eventualno ne dođu do oružja masovnog uništavanja u Iraku.

"Postojala je opasnost, stvarna opasnost, da bi Sadam Husein dao oružje ili materijale ili informacije terorističkim mrežama", rekao je Bush dodajući da se nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna takav rizik nije mogao prihvatiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙