FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BAGDAD: U EKSPLOZIJI AUTOMOBILA-BOMBE SEDAM POGINULIH

BAGDAD, 18. listopada 2004. (Hina/Reuters) - U eksplozijiautomobila-bombe ispred kafića koji inače posjećuju irački policajci unedjelju je u Bagdadu poginulo sedam osoba, izvijestila je američkavojska.
BAGDAD, 18. listopada 2004. (Hina/Reuters) - U eksploziji automobila-bombe ispred kafića koji inače posjećuju irački policajci u nedjelju je u Bagdadu poginulo sedam osoba, izvijestila je američka vojska.

Američki časnik koji se zatekao u blizini eksplozije telefonom je javio da je u eksploziji ranjeno najmanje dvadeset ljudi, a još nije poznato koliko je policajaca među žrtvama.

Eksplozija je zatresla kafić u kojemu su sjedili irački policajci, jer se nalazi na ruti kojom često patroliraju, a okolno je područje bilo zasuto metalnim predmetima, staklom i dijelovima ljudskih tijela, kazali su svjedoci.

Automobil-bomba, koja je, po izjavama svjedoka, oštetila i osam automobila, vjerojatno je posljedica samoubilačkog napada, rekao je američki časnik.

"Prema prvim izvješćima od lokalnog stanovništva koje je svjedočilo eksploziji, automobil se dovezao i eksplodirao, pa vjerujem da je riječ o samoubilčkom napadu", dodao je.

Američka vojska strahuje da postoji i druga bomba, skrivena u obližnjem odlagalištu smeća.

U trenutku eksplozije, irački policajci vjerojatno su večerali u kafiću tijekom muslimanskog posnog mjeseca Ramazana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙