FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA NEDJELJU, 17. LISTOPADA

ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zanedjelju, 17. listopada.
ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za nedjelju, 17. listopada.

RIMINI - Predsjednik Stjepan Mesić sudjeluje u radu dvodnevne konferencije "Otoci bez arhipelaga" u organizaciji Centra Pio Manzu, posvećene globalnim temama, poput cijena nafte, tržišta rada, terorizma i globalizacije. Centar svojim djelovanjem nastoji biti spona između istraživača i donositelja odluka organizirajući globalna istraživanja o temama od interesa javnom, privatnom i neprofitnom sektoru. Hrvatskom predsjedniku tom će prigodom biti uručena Zlatna medalja Predsjedništva Talijanske republike za doprinos u napretku Hrvatske na putu u EU. Mesić će u ponedjeljak boraviti u uzvratnom neslužbenom posjetu San Marinu.

BJELORUSIJA - Parlamentarni izbori i nacionalni referendum o tome može li se predsjednik Aleksandar Lukašenko, na vlasti od 1994. godine, natjecati i za treći predsjednički mandat na izborima zakazanim za 2006. godinu.

LONDON - Manifestacija na poziv proturatne koalicije "Stop the War" koja se protivi ratu u Iraku.

JERUZALEM - Izraelski kabinet glasa o konačnoj verziji plana povlačenja iz Pojasa Gaze.

TRIPOLI - Čelnici Egipta, Libije, Čada, Nigerije i Sudana sastaju se u Tripoliju kako bi dogovorili temelje političkog rješenja krize u Darfuru.

PARIZ - Četvorosatna žučna rasprava u francuskom parlamentu ovog tjedna pokazala je u kojoj mjeri kandidatura Turske za članstvo u EU nailazi na otpor u političkoj klasi i javnosti zemlje prijeteći da postane glavno političko pitanje koje će potresati zemlju sve do referenduma o europskome ustavu iduće godine ("Francuska: Sve važnije pitanje turske kandidature za EU", 52 retka, piše Frano Cetinić)

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Maša Taušan

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Večer: Domagoj Janković

Tel. 385 1 4808 645

Fax.385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙