FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SUBOTU, 2. LISTOPADA

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 2. listopada.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 2. listopada.

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini održavaju se općinski izbori. Oko dva milijuna i 300 tisuća registriranih birača do 19 sati imaju priliku izjasniti se o kandidatima za novi sastav općinskih vijeća 139 općina, za gradsko vijeće Mostara te za skupštinu distrikta Brčko. Ove godine birači u BiH prvi put će imati priliku neposredno glasovati i za načelnike općina odnosno gradonačelnika Banja Luke koje su do sada birali općinski vijećnici. Svoje kandidate za ove dužnosti prijavilo je 68 političkih stranaka i 18 koalicija a natječe se i 146 neovisnih kandidata. Ovogodišnje općinske izbore u BiH u cijelosti provode domaće vlasti dok su predstavnici međunarodne zajednice angažirani samo u ulozi promatrača.

WASHINGTON - Počinje dvodnevna godišnja skupština Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke na kojoj se očekuju razgovori o očuvanju globalnog ekonomskog oporavka. Na skupštini sudjeluje hrvatsko izaslanstvo u kojem su ministar financija Ivan Šuker i guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski te predsjednik Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) Anton Kovačev. Izaslanstvo će u subotu imati niz bilateralnih susreta u MMF-u i Svjetskoj banci.

TBILISI - U gruzijskoj pokrajini Abhaziji održat će se predsjednički izbori. Održavaju se u vrijeme dok Tbilisi pokušava uspostaviti kontrolu nad tom pokrajinom, koja je 1992. godine proglasila neovisnost od Gruzije. Za predsjedničku dužnost natječe pet kandidata, a najviše izgleda ima sadašnji predsjednik vlade Raul Khadžimba i bogati poslovni čovjek Sergej Bagapš.

Dežurni urednici:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Maša Taušan

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙