FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA: VELIKA AFERA NAMJEŠTANJA REZULTATA

MOSKVA, 15. listopada 2004. (Hina/Reuters) - U Rusiji je na pomoluveliki skandal oko namještanja nogometnih rezultata nakon što jeotkriveno kako su čelnici drugoligaša Baltike iz Kaliningrada pokušalipotkupiti suce i igrače Černomoreca iz Novorosijska.
MOSKVA, 15. listopada 2004. (Hina/Reuters) - U Rusiji je na pomolu veliki skandal oko namještanja nogometnih rezultata nakon što je otkriveno kako su čelnici drugoligaša Baltike iz Kaliningrada pokušali potkupiti suce i igrače Černomoreca iz Novorosijska.

Pet kola prije kraja Baltika nastoji sačuvati drugoligaški status, budući da je tek 20. od 22 kluba u ligi, pa su se odlučili osigurati na drugi način.

Prije dvoboja sa Černomorecom 14. rujna vlasnik Baltike Dimitrij Čepel telefonom je nazvao određene osobe u Novorosijsku ponudivši 60.000 USD za puštanje utakmice, a da se dodatno osigura Čepel je sucu dvoboja ponudio 400 USD. O svemu postoje telefonski transkripti, koji su u četvrtak dospjeli u medije, tim više što je Baltika dobila spornu utakmicu sa 1:0.

Naš nogomet je jedna velika prijevara, piše moskovski Times, dok čelnici Baltice tvrde da je razgovor snimljen ilegalno, te da se radi o pokušaju da se Baltica izbaci iz lige.

Times na istoj strani donosi i novu aferu jer su ugledni političari iz Sankt Petersburga uputili pismo ruskom premijeru Mihailu Fradkovu u kojem ga mole da osigura regularnost Ruskog prvenstva, te apelira na suce da sude pošteno. Povod pismu je taj što se trenutno vodeća momčad lige Zenit iz Sankt Petersburg bori za naslov sa moskovskim klubovima CSKA i Lokomotivom, a u Sankt Petersburgu se jako boje "moskovske nogometne mafije". Zenit je tako prošlog mjeseca kod kuće izgubio od Šinjika iz Jaroslavla nakon što je sudac, inače kasnije suspendiran, dosudio upravo smiješan jedanaesterac za goste. U Zenitu tvrde da postoji poseban "crni fond" sa novcem moskovskih oligarha, stvoren u namjeri da se potkupljuju suci i spriječi zenit da osvoji prvenstvo.

Gorčinu zbog nogometa u Rusiji je pospješio nedavni katastrofalni poraz (7:1) nacionalne reprezentacije u Portugalu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙