FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cesaria Evora pred zagrebačkom publikom u travnju 2005.

ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Pjevačica Cesaria Evora ponovnodolazi u Hrvatsku gdje će 9. travnja iduće godine nastupiti uzagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, izvijestila jedanas Koncertna agencija Nota.
ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Pjevačica Cesaria Evora ponovno dolazi u Hrvatsku gdje će 9. travnja iduće godine nastupiti u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, izvijestila je danas Koncertna agencija Nota.

"Bosonoga diva", kako je vole nazivati zbog njezinih čestih bosonogih izlazaka na scenu, dosad je u Hrvatskoj nastupila pred rasprodanim Lisinskim u travnju 2002., te lani u pulskoj Areni.

Pjevačica podrijetlom sa Zelenortskih Otoka, koja je dugi niz godina nastupala kao barska pjevačica, uspjela je naslijeđe svoje male otočne domovine smještene zapadno od Afrike predstaviti svijetu kad se već približila pedesetoj godini.

Iako je njezina međunarodna karijera počela kasno, nakon što je u svojoj 47. godini u Parizu snimila prvi samostalni album, publiku i kritičare ubrzo je zaintrigirala fascinantnim glasom.

Od 1988. do 2003. snimila je devet ploča, koje je prodala u četiri milijuna primjeraka. Ove godine dobila je Grammyja za najbolji album suvremene glazbe World Music, zahvaljujući albumu "Voz d'Amor".

Cesaria Evora poznata je kao kraljica "morne", sjetne i nostalgične glazbe nastale na Zelenortskim Otocima, svojevrsne kombinacije portugalskog fada i zapadnoafričkog bluesa.

Prepoznata je i po opuštenim nastupima - bosih nogu, uz čašicu pića i kutiju cigareta u kojima uživa na pozornici dok njezin prateći sastav zabavlja publiku instrumentalima.

Njezin bogati alt kritičari najčešće opisuju kao "mješavinu baršuna i čokolade" i uspoređuju je s nekim od najvećih pjevačica u povijesti, poput Billie Holiday ili Edith Piaf, a ponajviše s portugalskom kraljicom fada Amaliom Rodrigues.

Ulaznice su u pretprodaji od ponedjeljka, 18. listopada, a mogu se kupiti u Show Shopu i na blagajni Vatroslava Lisinskog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙