FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABOR ZAVRŠIO RASPRAVU O STAND-BY ARANŽMANU

ZAGREB,14. listopada(Hina) - Hrvatski je sabor večeras, sat vremenanakon ponoći, završio raspravu o novom stand-by aranžmanu, uzupozorenja oporbenih zastupnika da je taj sporazum potpisan bezodobrenja Sabora i ocjene da je riječ o dokumentu koji će smanjitisocijalna prava i usporiti gospodarski razvoj Hrvatske.
ZAGREB,14. listopada(Hina) - Hrvatski je sabor večeras, sat vremena nakon ponoći, završio raspravu o novom stand-by aranžmanu, uz upozorenja oporbenih zastupnika da je taj sporazum potpisan bez odobrenja Sabora i ocjene da je riječ o dokumentu koji će smanjiti socijalna prava i usporiti gospodarski razvoj Hrvatske.

O novom aranžmanu raspravljali su uglavnom zastupnici SDP-a, ocjenjujući da će novi aranžman izazvati val poskupljenja životnih potrepština, a Vladu su prozivali da nema razvojnu strategiju, građanima ne nudi i bolje životne perspektive.

HDZ-ovi zastupnici podsjećali su, pak, da je i bivša vlada stand-by aranžman sklopila bez znanja Sabora te da je ova Vlada započela mandat s teškim opterećenjem iz prošlosti.

"Ovaj je memorandum odgovor na postojeće stanje, ne zaustavlja rast i razvoj, već naprotiv, stvara preduvjete za to da Hrvatska postane uređena država i buduća članica EU", ustvrdio je HDZ-ovac Goran Jandroković.

Međusobno 'iscrpljivanje' zastupnika SDP-a i HDZ-a brojnim replikama komentirao je DC-ov zastupnik Frano Piplović.

"Nisam odavno vidio ovakav sado-mazohizam, u kojem se ljudi igraju lažnog parlamentarizma", kazao je Piplović.

Saborska sjednica nastavit će se u 10,30 sati, raspravom o Vladinu izviješću o stanju u oružanim snagama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙