FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NASTAVLJENA POTRAGA ZA TROJICOM PLANINARA

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Interventne postrojbeličko-senjske Policijske uprave, Gorske službe spašavanja (GSS) izGospića i Zadra, dobrovoljci Nacionalnog parka "Velebit", članovilovačkih društava i mještani nastavili su potragu za trojicom nestalihplaninara iz Zadra.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Interventne postrojbe ličko-senjske Policijske uprave, Gorske službe spašavanja (GSS) iz Gospića i Zadra, dobrovoljci Nacionalnog parka "Velebit", članovi lovačkih društava i mještani nastavili su potragu za trojicom nestalih planinara iz Zadra.

Voditelj Ureda načelnika Policijske uprave Jozo Milas kazao je da će se u potragu uključiti i helikopter čim to omogući vrijeme. Napomenuo je i kako je jučerašnja potraga prekinuta sinoć oko 20 sati.

Od novijih činjenica Milas je izdvojio jučerašnju SMS-poruku jednog od planinara poslanu u 14,20 Patriciji Padelin u kojoj joj javlja da su živi i da je loše vrijeme. Po toj poruci policija, kako je rekao Milas, zaključuje da su se planinari zbog magle i nevremena skrili u neku od špilja te čekaju da nestane magla i prestane kiša.

Nestanak Nikole Potočnjaka (1976.), Josipa Krpete (1973.) i Daniela Nečasa Hraste (1959.) policiji je prijavljen jučer, nakon što su se u petak, 8. listopada, s Patricijom Padelin i Vesnom Burčul, također iz Zadra, zaputili na vrh Velebita. No one su se u subotu oko 17 sati zbog lošeg vremena vratile kućama, a Nikola, Daniel i Josip nastavili su put prema planinskom vrhu.

Kako se kućama nisu vratili u nedjelju, 10. listopada, kad je bilo planirano, u ponedjeljak su ih pošle tražiti ekipe GSS-a, a od jučer i interventne policijske postrojbe, podsjetio je Milas.

Upozorio je kako na području na kojem se traga još ima mina i više jama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙