FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDAJA ORUŽJA U SADR CITYU POČELA SKROMNO

BAGDAD, 11. listopada 2004. (Hina/AFP) - Operacija razoružanjaradikalne šijitske milicije u dijelu Bagdada poznatom kao Sadr Cityzapočela je u ponedjeljak ujutro vrlo skromno - tek se jedan Iračaninpojavio u policijskoj postaji Al-Nasser i predao dvije strojnice,javljaju agencije.
BAGDAD, 11. listopada 2004. (Hina/AFP) - Operacija razoružanja radikalne šijitske milicije u dijelu Bagdada poznatom kao Sadr City započela je u ponedjeljak ujutro vrlo skromno - tek se jedan Iračanin pojavio u policijskoj postaji Al-Nasser i predao dvije strojnice, javljaju agencije.

Američka vojska je objavila da se oružje predaje i u policijskim postajama Al-Jazair i Habibia, ali detalji nisu poznati. Glasnogovornik američke vojske je priopćio da iračka policija u Al-Jazairu pripadnicima milicija u zamjenu za oružje daje novac.

Pripadnici Vojske Mehdi, milicije radikalnog šijitskog vođe Moqtade Sadra, trebali bi u idućih pet dana predati teško i srednje teško naoružanje, nakon čega bi, izuzev osoba optuženih za zločine, iz zatvora trebali biti pušteni njihovi pristaše. Protiv njih bi se također obustavio i sudski postupak.

Akcija razoružanja trebala bi utjecati na smanjivanje napetosti i sukoba između Vojske Mehdi i američkih snaga u tom iznimno siromašnom dijelu grada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙