FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ADAMS: IRA ĆE SE RAZORUŽATI AKO SE POSTIGNE SPORAZUM

BELFAST, 3. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Gerry Adams, vođa SinnFeina, političkog krila Irske republikanske armije (IRA), rekao je unedjelju da je IRA spremna razoružati se, ali samo ako se postignenovi mirovni sporazum o Sjevernoj Irskoj.
BELFAST, 3. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Gerry Adams, vođa Sinn Feina, političkog krila Irske republikanske armije (IRA), rekao je u nedjelju da je IRA spremna razoružati se, ali samo ako se postigne novi mirovni sporazum o Sjevernoj Irskoj.

Anglo-irski summit prošloga mjeseca kojim je trebala biti obnovljena sjevernoirska vlada nije urodio plodom, iako su London i Dublin tvrdili da su blizu dogovora o razoružanju i raspuštanju IRA-e.

Pregovori su zapeli zbog zahtjeva Demokratske unionističke stranke (DUP) za reformom sjevernoirskih institucija utemeljenih mirovnim sporazumom od Velikog petka 1998. godine.

"Općenito je prihvaćeno da je IRA spremna, u kontekstu sveobuhvatnog sporazuma, učiniti povijesni korak naprijed", rekao je Adams za BBC. "Ne vidim, međutim, dokaz da je DUP promijenio svoje stajalište", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙