FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrađeni mladi glazbenici Javor Bračić i Lidija Ljubičić

ZAGREB, 10. listopada 2004. (Hina) - Mladi pijanist Javor Bračić imlada flautistica Lidija Ljubičić dobitnici su glazbenih nagrada kojese od ove godine dodjeljuju u ciklusu Mladih talenata na Samoborskojglazbenoj jeseni, priopćili su danas organizatori toga festivala.
ZAGREB, 10. listopada 2004. (Hina) - Mladi pijanist Javor Bračić i mlada flautistica Lidija Ljubičić dobitnici su glazbenih nagrada koje se od ove godine dodjeljuju u ciklusu Mladih talenata na Samoborskoj glazbenoj jeseni, priopćili su danas organizatori toga festivala.

Javor Bračić osvojio je nagradu "Glazbeno pero" i 10.000 kuna za najboljeg izvođača, a Lidija Ljubičić nagradu "Ferdo Livadić" za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja i 7000 kuna. Osim novčanih nagrada, dodijeljene su im i skulpture mladoga hrvatskog kipara Denisa Kraškovića.

Nagrađeni su odlukom ocjenjivačkog suda u sastavu: Zlatko Madžar, Josip Novosel, Ljubomir Gašparović, Goran Merčep i Berislav Šipuš.

Nagrade se dodjeljuju od ove godine kao poticaj za stvaralački rad mladih hrvatskih glazbenika, ističe u priopćenju organizator tog festivala Pučko otvoreno učilište iz Samobora.

29. samoborska glazbena jesen završena je sinoć koncertom Komornog orkestra Zagrebačke filharmonije i poznatoga francuskog saksofonista Claudea Delanglea pod ravnanjem Zlatana Srzića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙