FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVORENI 10. "DANI MILKA KELEMENA"

SLATINA, 9. listopada 2004. (Hina) - Koncetom Zagrebačkih solistaposvećenim 80. rođendanu Milka Kelemena, u petak na večer je u Slatiniotvoren 10. jubilarni festival Dani Milka Kelemena.
SLATINA, 9. listopada 2004. (Hina) - Koncetom Zagrebačkih solista posvećenim 80. rođendanu Milka Kelemena, u petak na večer je u Slatini otvoren 10. jubilarni festival Dani Milka Kelemena.

Otvaranju Festivala i koncertu bio je nazočan i pokrovitelj Festivala, predsjednik Republike Stjepan Mesić, kojemu je Kelemen posvetio kompoziciju "Pas de deux" za violinu i violončelo. Izveli su je na violini Tonko Ninić i na violončelu Zlatko Rucner.

Međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena utemeljen je 1995. u Slatini, rodnom mjestu proslavljenoga skladatelja. Na njemu se svake godine okupljaju renomirani glazbenici iz Hrvatske i inozemstva.

Uz koncerte na kojima se izvode Kelemenova, te djela svjetske klasike, na festivalu se redovito organiziraju likovne izložbe, kazališne i plesne predstave, predstavljanje knjiga. U proteklih deset godina nastupili su najreprezentativniji hrvatski orkestri, komorni sastavi i solisti.

Do nedjelje 10. listopada u Slatini će nastupiti pijanisti Fred Došek i Ruben Dalibaltayan iz Armenije, te Zbor HRT-a i Hrvatski komorni orkestar.

Festival se održava pod supokroviteljstvom Grada Zagreba, Hrvatskog sabora kulture, Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙